Kekli Baklava

Ne basit şeylere üzülüp dert ediyoruz değil mi? Oysa ben bunu yapmayacağıma dair kendime sanırım 10 sene kadar önce söz vermiştim.Asla asla yapmayacağım diye.Rutin diye şikayet ettiğimiz çoğu şeyin aslında ne kadar değerli ve önemli olduğunu düşünmüş ve bunu yaşamıştım.

Kekli BaklavaAma şu anda bakıyorum da, sözler unutulmuş.Unutmamak lazım.Bu akşam izlediğim bir film bana bunu yine ta içimi acıtarak hatırlattı. Basit olanın güzel olduğunu, hayatta en değerli şeyin sağlık ve huzur olduğunu hatırlattı.

Ne kadar önemli sağlık ve huzur.Asla parayla satın alamayacağımız iki önemli şey.Sağlık ve huzur.

Şimdi okumaya bir ara verin ve sahip olduğunuz şeyleri bir düşünün.Şöyle kabaca elinizin parmaklarıyla sayın.Bırakın mevkiyi, evi, arabayı, parayı.Örneğin evinize girdiğiniz anda hissettiğiniz ilk duygu ne onu düşünün.Eşinizi, varsa çocuklarınızı veya sevdiğiniz şeyleri düşünün. Ne bileyim bu, beslediğiniz bir kedi de olabilir, bir kaplumbağa da olabilir.Sizi mutlu eden, size değerli ve önemli olduğunuzu hissettiren, size ihtiyaç duyan sevgi dolu gözlerle gözünüzün içine bakanları düşünün. Var mı?

Evet var diyebiliyorsanız mutlusunuz işte gerisi tırı vırı.Hani olmasa da olur cinsten şeyler.Korkmadan dertleşip, sır verebileceğiniz bir dostunuz var mı? Ne mutlu size, işte bir mutluluk sebebi daha. Veya gece sıcak yatağınıza rahat bir vicdanla yatabiliyor musunuz? Bu da mutluluk verici bir durum.

Güzel bir müziği ta içinizde çalan bir orkestra, mutfakta şarkı mırıldanarak ocağın başında yemek yaptığınız sevdikleriniz, hasta olduğunuzda size bir sıcak çorba yapacak bir komşu, acınızı paylaşan gerçek dostlar var mı?

Başına gelmeden başınıza geleni anlayacak cinsten yakınlarınız, deli gibi kahkahalar atıp birlikte saçmalayabildiğiniz bir dostunuz var mı? Saçmalıklarınıza gülüp size omuz veren bir aileniz var mı?

Bunlardan bir veya bir kaçına evet diyebiliyorsanız mutlusunuz demektir. Mutluluk insanın içinde, orada hep var tek sorun onu dışarı çıkarmak ve elimizdekileri görüp şükür etmekte gizli bana göre.

Malzemeler

  • 42 adet baklava yufkası
  • 200 gr eritilmiş margarin
  • 1 ince belli küçük çay bardağı sıvı yağ
  • Kek için
  • 3 yumurta
  • 3 tepeleme yemek kaşığı un
  • 3 tepeleme yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı irice dövülmüş ceviz
  • Şerbeti için
  • 4 su bardağı şeker
  • 4,5 su bardağı su
  • bir kaç damla limon suyu
  • Zorluk: kolay

Yapılışı

Bu mutluluğa mutluluk katmak için girin mutfağa, sevdiğiniz bir müziği açın, koyun malzemeleri tezgahın üzerine sıvayın kolları.Küçük adımlarla müziğin ritmine uyarak yapın bu güzel tarifi, ocakta çayınız demlensin.Bırakın onu bunu dert etmeyi.Kekli BaklavaKekli Baklava Nasıl Yapılır

İlk yapmanız gereken, yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar karıştırmak.Daha sonra içerisine un, vanilya, kabartma tozu ve cevizi ekleyerek karıştırmaya devam etmek.

İyice yağladığınız pişirme kabınıza ( ben en büyük boy dikdörtgen borcam kullandım.İsterseniz ölçüyü azaltabilirsiniz.) yufkalarınızı 3 er adet koyup eritilmiş yağ ile yağlayın, tekrar 3 yufka ve tekrar yağlayın. Bu işlemi 21 adet yufka için yaptıktan sonra hazırladığınız kek karışımını döküp eşit kalınlıkta olacak şekilde düzeltin.

Daha sonra diğer 21 yufka için yine aynı işlemi uygulayın.Yani 3 yufkayı kek karışımının üzerine serip yağlayın, sonra yine 3 yufka, tekrar yağ.

Bütün bu işlemlerden sonra ısıttığınız sıvı yağı bir kaşık yardımıyla en üste gezdirin.Önceden 170 derecede ısıtılmış fırına vermeden önce, kek karışımını yufkaların dışına taşırmadan dikkatlice istediğiniz büyüklük ve şekilde kesin.

Diğer yanda, kek pişerken şerbetinizi kaynatın.Nar gibi kızarıp pişmiş kekiniz ılıdığında ılık şerbeti üzerine eşit olarak gezdirin.

Afiyet ve mutlulukla ikram edin sevdiklerinize.

Sevgiyle...

Etiketler: , , , ,

PAYLAŞ & TAKİP ET

Pin It

Abone Ol

Yandaki kutucuğa mail adresini gir, Abone ol butonuna bas, tarifler mail adresine gelsin

Mail abonelik hizmeti
FeedBurner aracılığıyla
verilmektedir.

Yorumlar

  1. vişnap 19 Kasım 2014 at 00:41 Reply

    Canımm Gülerimm telefondan yazamadım isim e posta filan deyince bende bir koşu pc nin başına geldim.Baştan sona keyif alarak okudum ne güzel dile getirmişsin evet ya şükürler olsun bugünümüze değilmi hayat güzel acısı ile de tatlısı ile de neden çünkü bu hayat denilen ömrümüzün içinde çok şükür bizleri seven sevdiklerimiz destek olunup olduklarımız var onlar iyiki varlar hep olsunlar.Yüreğine sağlık ve bu arada kekli baklavan harika olmuş eline sağlık afiyetler olsun canımcım çok öpüyorum.

  2. filiz erkan 22 Kasım 2014 at 13:22 Reply

    Evet mutlu olmak insanın elinde belki de… her şey her şey var çok şükür diyebilmek güzel… ama insanın taa içinde bir yerlerde bir şey eksikse, kişinin kendiyle bir savaşı varsa, bir türlü o içeriden çıkamıyorsa, çıkıyormuş gibi yapıyorsa ama olmuyorsa…
    o heyecanı tekrar yakalamak için ne yapmalı bilemiyorsa ….. sa sa bu böyle gider boşverrr..

    yine de şükür demek gerek değil mi:))

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir