Vapiano

Gerçek İtalyan Vapiano. Gittim, gördüm ve şimdi sizlerle paylaşıyorum. Alman asıllı bir İtalyan o.Dünya çapında 100 ‘ün üzerinde şubesi olan hızla büyüyen,  VA PİANO kelime anlamıyla, İtalyanca ”Chi va piano, va sano e va lontano” yani ” Hayatı hafife al, uzun yaşa” felsefesiyle damak çatlatan bir İtalyan lezzet zinciri.VapianoGittiğimiz mekanlarda alıştığımız kuralları yıkmış çok farklı bir konsept getirmişler.Hani yemek yemek için gittiğimiz mekanlarda masamıza oturur elimize menüyü alır, seçtiğimiz yemeği sipariş edip sonra da sabırla gelmesini bekleriz ya, bu bekleyişi ve konsepti unutun.

Vapiano tamamen kendine özgü bir tarz yaratmış. Mekana girdiğinizde elinize bir kart veriliyor.Yedikleriniz ve içtikleriniz bu karta işleniyor.Ödemeyi çıkışta bu kartı kasaya vererek yapıyorsunuz. Böylece hem gelen müşteriler için bir kolaylık sağlanıyor hem de müşterilerinin tercihlerini indexleyebiliyorlar.Böylece sürekli giden müşterilerinin tercihleri ve memnuniyetleri doğrultusunda hareket etme kolaylığı sağlamış oluyorlar. Bence çok akıllıca ve farklı bir düşünce.Vapiano

Bu mekan kendine o kadar güveniyor ki, kapalı kapılar yok, mutfak açık gözünüzün önünde.Soslar, sebzeler, makarnalar hepsi görebileceğiniz mesafede.Pizza sipariş ettiğinizde, pizza hamurunuzun açılışını, malzemeler ile buluşmasını izleyebiliyorsunuz.

Vapiano’da siparişi tamamen kendi damak zevkinize göre ayarlayabilme lüksünüz var.Hangi malzemeden ne kadar konması gerektiğini seçip, kişisel tercihleriniz doğrultusunda seçim yapabiliyorsunuz.Tercih ettiğiniz makarna, pizza ya da salata hazırlanırken, kokusunu alıp iştahınızı coşturmak serbest.

VapianoBen ilk kez gittim ve gerçekten çok etkilendim.Gerek mekanın büyüklüğü, ferahlığı gerekse mutfağın açık olması çok hoşuma gitti.Günlük üretilen çeşit çeşit makarnalar bildiğim makarna lezzetini yerle bir etti.Hele o Scampı e Spınachı muhteşemdi. Sanırım en çok tercih edilen çeşitlerinden biriymiş.

Taze makarnanın lezzeti, doyuruculuğu ve sadece 90 saniyede hazırlanıp servise sunulması mekana ve makarnaya karşı alkışı fazlasıyla hak ediyor.

Ben dışarıda makarna yemem daha doğrusu makarna yemek için dışarıda bir mekana gitmem diyen babangamın bile bu fikrini değiştirebilecek kadar etkileyici olduğunu düşündüm.Evlerimizde çoğu zaman yan  veya tamamlayıcı yemek konumunda ki makarna, Vapiano’da gerçek bir başrol oyuncusu ve sahnesi mükemmel 🙂Vapiano

Pizzalarına gelince Flammkuchen diye bir güzellik ile tanıştırdılar bizi.Efsane bir lezzet.Bebe Mühendis adayımın güzel yemekler için hep dediği bir laf var ” Fişşekkk resmen ateş ediyor” hem de tam damağınıza doğru nokta atışı yapıyor.

Bazı şeyler gerçekten anlatılamıyor, yaşamak lazım.Sizde bu lezzetleri tatmak isterseniz, rezervasyon yaptırmaya gerek olmadan özgürce gidebilirsiniz. Ayrıca hayvan dostu olan Vapiano evcil hayvanınız ile de gittiğinizde rahatlıkla girebileceğiniz bir mekan.

Mekanın çok büyük ve geniş olması da yemek yerken gönlünüzce uzun uzun sohbetler edebilme imkanı sunuyor.

Vapiano

Bu arada günü Tramısu Della Casa, Panna Cotta ve Crema Dı Fragola üçlemesi ile noktaladık söylemesi ayıp. 🙂

Gerçekten çok güzel bir gün geçirdiğim Vapiano’da, bu organizasyonda emeği geçen, bizleri eşsiz lezzetler kadar güler yüzleri ve hoş sohbetleri ile ağırlayan tüm personele, Burçak Görgün’e, kendimce gönül bağı kurduğum sevgili Yaprak Yapsan’a, bizlerle bizzat baştan sona ilgilenen Genel Müdür Zafer Metin’e sonsuz teşekkürler.

Vapiano Suadiye
Selim Ragıp Emeç Sokak No: 4,
Suadiye, İstanbul, Türkiye

Telefon: 0216 464 4265

Sevgiyle….

Etiketler: , , , ,

PAYLAŞ & TAKİP ET

Pin It

Abone Ol

Yandaki kutucuğa mail adresini gir, Abone ol butonuna bas, tarifler mail adresine gelsin

Mail abonelik hizmeti
FeedBurner aracılığıyla
verilmektedir.

BENZER YAZILAR

Benzer yazı bulunmamaktadır.

Yorumlar

  1. inci 27 Şubat 2015 at 12:06 Reply

    Güzel bir gün ,yine birlikte olmamıza vesile oldu Gülerim:)) tekrar tekrar gidelim Vapiano’ya :))
    kucak dolusu sevgiler…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir