Tahinli Kurabiye

Tahinin neden yapıldığını bilmeyen bir arkadaşım vardı.Tahinin ana maddesinin susam olduğunu öğrendiğinde çok şaşırmıştı.Ben de onun haline çok şaşırmıştım. 🙂

Tahinli Kurabiye

Hatırladığım kadar eskiye gittiğimde görüyorum ki yemek masamızda kış mevsiminde hep tahin helvası vardı.

Babam kışları hiç eksik etmezdi bu helvayı.Ancak yememiz için  o kadar çok ısrar ederdi ki, sırf inadımdan sevmiyorum deyip yemezdim.Halbuki kendi halimize bıraksa yiyeceğim.Ne zaman evlenip evden ayrıldım, kendim satın alıp yemeye başladım bu canım helvayı.

Tahin denilince hemen ardından ilk akla gelen doğal olarak pekmez oluyor.Tahin pekmez ikilisi kışın bir doping etkisiyle enerji veriyor vücudu ısıtıyor.Ama şunu sormak istiyorum, tahini tek başına şerbetlenmiş olarak hiç yediniz mi?

Annem nurlar içinde yatsın, su ve şeker ile bir şerbet hazırlar, tahini bu şerbetle karıştırırdı.Ekmek bana bana yerdik.Aynı şeyi şimdi ben yapıyorum ve erkek egemen ev halkı bayılıyor.Denemediyseniz bir deneyin derim.

Tahinin faydaları da hepinizin bildiği gibi içerdiği E vitamini ile yaşlanmayı geciktiren,anne sütünü artıran,eşsiz bir protein kaynağı olmakla beraber  içerdiği B vitaminleri gereği kanserden koruyucu özelliği ile saymakla bitmez.

Malzemeler

  • 1 su bardağı tahin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı ceviz ya da fındık
  • 2,5-3 bardak arası un
  • Zorluk: kolay

Yapılışı

Kurabiyemize gelince yoğun tahin tadıyla adeta tahin helvası kıvamında ağızda dağılan çok pratik ve lezzetli.Eğer evinizde şu anda tahin varsa hiç beklemeyin, hemen yapın.Çayınızın yanında eşsiz tadıyla damağınıza bayram ettirecek.Tahinli KurabiyeBütün yapmanız gereken un dışında ki malzemeleri iyice karıştırmak.Ardından azar azar unu ilave ederek,yumuşak kıvamlı bir hamur hazırlamak.Yağlı kağıt serdiğiniz bir tepsiye ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayıp dizdiniz mi olay bitmiş demektir.

Yağlı bir hamur olmasına rağmen kurabiyeler yayılmıyor.Koyduğunuz biçimde fotoğrafta gördüğünüz şekilde yarılarak pişiyor.Yeter ki 170 dereceli fırında çok fazla kurutmadan kıvamında pişirin.

Sonrası en keyifli bölüm bir çay demleyip, birer birer yemeye başlıyorsunuz.

Sevgiyle...

Etiketler: , , , , , ,

PAYLAŞ & TAKİP ET

Pin It

Abone Ol

Yandaki kutucuğa mail adresini gir, Abone ol butonuna bas, tarifler mail adresine gelsin

Mail abonelik hizmeti
FeedBurner aracılığıyla
verilmektedir.

Yorumlar

  1. filiz erkan 21 Ocak 2014 at 14:36 Reply

    bayılırım tahine, pekmeze… kurabiyesi de nefis ötesi bir lezzettir mutlaka…
    ellerinize sağlık efendim…:)))

    • Güler Konur 21 Ocak 2014 at 19:32 Reply

      Sahiden nefis oldu Filizcim.Kış mevsimi için çok ideal bir kurabiye

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir