Kremalı Cup Cake

Yine bir Pazartesi ve yine yeni bir hafta.Yeni umutlar,bekleyişler,sabredişler.İnsanız,hepimizin hayattan bir beklentisi,umudu ve hayalleri var.Zaten sabretmenin gücünü veren de bu.Hiç hayali,hayattan beklentisi olmasa yaşayabilir mi insan? Yaşadığımız her gün bir nimet aslında ,sağlıklı ve huzurlu olununca.Aksini yaşamış ve bilen biri olarak söylüyorum bunu.Kremalı Cup CakeSahip olduğunuz her neyse,sahipken kıymeti bilinmeyen veya çok da üzerine düşünülmeyendir.Ne zaman ki yitirirsiniz,kıymetini ve önemini ta içinizde hissedersiniz.Geride bıraktıklarınızı içinize sindirip,değerini bilen fakat önüne bakan ve yeniliklere kucak açanlardan olmak gerek.Yapmak söylemek kadar kolay değil elbette,ama  hayatın kolay ve anlaşılır olduğunu kim söyledi ki? Zamana biçim olarak değil,kafa olarak ayak uydurmak önemli.Anlayan,anlatabilen ve anlaşılabilen olmak gerek.

Çok da zor değil aslında bir deneyin göreceksiniz.İlk olarak işe kendinizle başlayın.Kendinizi anlayın ki,işin zor kısmını atlatmış olun.Kendinizi anlamadıkça,başkalarını anlamak mümkün değil.Barışın hayatla,insanlarla.İnanın o zaman daha bir kolay ve keyifli oluyor her şey.

Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı süt
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • üzeri için;
  • 2 paket krem şanti
  • 2 çay bardağı soğuk süt
  • 100 gr çikolata
  • Zorluk: kolay

Yapılışı

Evdeyseniz şimdi,değilseniz ilk fırsatta çırpın bir kek hamuru.Bakın görün fırından yayılan o kek kokusu nasıl da huzur verecek size.Hele bir de üzerini hayalleriniz gibi süslerseniz,içiniz biraz daha coşacak.Sağlıklı ve huzurlu olmanın şükrüyle,gününüz daha bir güzel geçecek. Kremalı Cup CakeKek malzemelerini yumurta ve şekerle başlayarak iyice çırpın.Sırasıyla önce sıvıları,sonra kuru malzemeleri ilave edip çırpmaya devam edin. Muffin kalıplarınıza bir parmak boşluk kalacak şekilde paylaştırın.Önceden 160 derecede  ısıtılmış fırında pişirin.

Krem şantiyi soğuk süt ile iyice karıştırın.Buzdolabında bir süre soğutun,bu arada çikolatanızı benmari usulü (sıcak su dolu bir kaba,suya değmeyecek şekilde bir cam kap oturtup,suyun sıcak buharı ile çikolatayı eritmek) eritin.

Fırından çıkardığınız kekler oda sıcaklığına geldiğinde,kremanızı ,krema torbasına koyun ve keklerin üzerine dairesel hareketlerle sıkın.Bir kısmını beyaz krema ile süsledikten sonra,kremanızın içine erittiğiniz çikolatayı ekleyerek,kalanları da bununla şekillendirin.Pasta süsleri ile üzerlerini renklendirin.

Hayat  çok zor değil aslında basitlikten ve sadelikten yanaysanız elbette.Asıl karmaşık olan insan.

Sevin,sevilin ve şükredin.Hayırlı haftalar.

Sevgiyle...

Etiketler: , , , , , , , , , , , , , ,

PAYLAŞ & TAKİP ET

Pin It

Abone Ol

Yandaki kutucuğa mail adresini gir, Abone ol butonuna bas, tarifler mail adresine gelsin

Mail abonelik hizmeti
FeedBurner aracılığıyla
verilmektedir.

Yorumlar

  1. SEDA GÜR 25 Kasım 2013 at 11:47 Reply

    merhaba… tarifiniz için teşekkürler. bir sorum olacaktı. kreması bekleyince sertleşiyor. acaba nasıl muhafaza etmek lazım cupcake i…

    teşekkürler

    • Güler Konur 25 Kasım 2013 at 19:50 Reply

      Merhabalar,
      Öncelikle yorumunuz için çok teşekkür ederim.Krema bekleyince gerçekten sertleşiyor.
      Ama benim bildiğim kadarıyla bunun bir çaresi yok.Mümkün olduğunca çabuk tüketmek gerekiyor.

  2. Ünzile 01 Ekim 2015 at 12:46 Reply

    Öncelikle size çok teşekkür ederim cup cake tarifiniz için. Daha önce farklı kişilerin verdiği tarifleri denedim ama kıvamini begenmemiştim. Arayiş içindeydim. Sizin tarifinizi yaptım ve şuanda oğlum bayıla bayıla yiyor. Yummşacık ve kabarıkbir cup ceke oldu. Elinize ve emeğine sağlık.

  3. İdil Balaban 08 Mayıs 2016 at 17:02 Reply

    Cupcake’in kremasının sade olmasını istiyorum, çikolata kullanmadan aynı adımları uygulasam güzel olur mu?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir