Portakallı Şekerli Kurabiye

Bir şeye takıldım mı orada kalıyorum bazen. Kal geliyor yani. 🙂 Sizlerin de gördüğü gibi bu aralar kurabiye canavarı oldum sanırım.Sabah erken uyanan ya da gece geç yatan ev halkı mutfağa girip çıktıkça, mutfak masası üzerinde atıştırmalık bir şeylerin olması hoşuma gidiyor.Tabii onların da.

Portakallı Şekerli KurabiyeBu kurabiyeyi bilirsiniz.Hani pastanelerde bir tepsi içinde cam tezgahta durur.Şöyle elinizin ayası büyüklüğünde, üzerleri şekerli, hafif kıtır,mis gibi portakal kokulu. Sever misiniz bilmem, ben oldum bittim severim.Bayatlamıyor olması da ayrıca güzeldir.O kurabiyeyi satın aldığınızda azar azar yersiniz.Bitiremezseniz kese kağıdı içinde saklar, canınız istediğinde çıkarıp yemeye devam edersiniz.Kısacası kurabiye keyfiniz uzun sürer.

Ne zaman görsem mutlaka bir adet satın alır,yavaş yavaş yerim.Çok eskidir aramızda ki ilişki.Kurabiye ve keklerde portakal kokusu ve tadını da çok sevdiğimden başımın tacıdır kendileri.

Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı süt
  • 2 adet portakal kabuğunun rendesi
  • Un
  • Üzerine serpmek için bir miktar toz şekeri
  • Zorluk: kolay

Yapılışı

İnsan sevdiği bir lezzeti kendisi yapınca daha bir güzel oluyor Her şeyinden emin olarak tüketiyorsunuz .Yapmak ayrı ,tüketmek ayrı bir keyif oluyor.Bu kurabiye tarifini mutlaka not edin bence, malum okullar tatil oldu.Bütün küçük büyük canavarlar evde.:) Onları ödüllendirmek ve ikinci yarı yıla iyi hazırlamak lazım.Portakallı Şekerli KurabiyeKurabiyeyi yapmak için derin bir kaba yumurtalarınızı kırın, ancak bir tanesinin sarısını ayırın.Onu en son kurabiyelerin üzerine süreceğiz.Yumurtalar ile şekeri mikserle krema kıvamına gelinceye kadar çırpın.Sonra sırayla, yağı, sütü, ilave edin ve karıştırmaya devam edin.En son kabartma tozu ve portakal kabuğu rendenizi de koyup, yavaş yavaş un ekleyerek yoğurun.Hafif ele yapışan yumuşak ama elinizle parça koparabilir, şekil verebileceğiniz kıvama geldiğinde işiniz bitmiş demektir.

Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye,birer mandalina büyüklüğünde yuvarlaklar yaparak dizin.Ayırmış olduğunuz yumurta sarısını kurabiyelerin üzerine bir fırça yardımıyla sürüp, elinizle bolca toz şeker serpiştirin.170 dereceli fırında dışı pembeleşip, içi de pişinceye kadar pişirin.

Okullarının ilk yarı yılını başarıyla tamamlayan bütün çocuklarımızı tebrik ediyorum.Karneleri biraz arızalı :) olan çocuklarımız da bu tatili eksiklerini gidermek için bir fırsat olarak düşünüp biraz çalışsınlar.

Herkese güzel bir hafta sonu dilerim.

Sevgiyle....

Etiketler: , , , , ,

PAYLAŞ & TAKİP ET

Pin It

Abone Ol

Yandaki kutucuğa mail adresini gir, Abone ol butonuna bas, tarifler mail adresine gelsin

Mail abonelik hizmeti
FeedBurner aracılığıyla
verilmektedir.

Yorumlar

  1. Emine Kaya 25 Ocak 2014 at 10:18 Reply

    Ellerinize sağlık en sevdiğim kurabiyedir ama sizin ki daha farklı deneyeceğimden emin olabilirsiniz 🙂
    Ellerinize sağlık..

    • Güler Konur 25 Ocak 2014 at 10:23 Reply

      Çok teşekkür ederim.Deneyin pişman olmayacaksınız.

  2. filiz erkan 25 Ocak 2014 at 18:08 Reply

    Bu gün tarifinizi ufak değişikliklerle yaptım ve oğlanlarla çok beğendik…. Annemde şekerli kurabiye yapardı… Elinize sağlık Güler hanım ve hatırlattığınız için teşekkürler:)

    • Güler Konur 25 Ocak 2014 at 20:55 Reply

      Ben teşekkür ederim sizin de ellerinize sağlık

  3. nagihan 25 Mart 2014 at 14:34 Reply

    Merhaba,kurabiyeniz çok lezzetli görünüyor. İçinde tereyağ yok mu.bu şekilde içi poğaça gibi olmaz değil mi.şimdiden Teşekkürler

    • Güler Konur 25 Mart 2014 at 22:43 Reply

      Nagihan Hanım çok eskilerden bir kurabiyedir bu hala da pastanelerde satılır.Ben çok severim.İçinde tereyağ yok öyle bilindik kurabiye şeklinde değil tam olarak poğaça gibi de değil ama tok bir tadı var,yarısı ya da çeyreği ölçülerle denemenizi öneririm.

  4. Sedef 27 Nisan 2015 at 22:59 Reply

    Ellerinize sağlık bugün aklıma düştü bu kurabiye sizin tarifinize denk geldim ve pişirdim. Enfes oldu çok teşekkürler 🙂

  5. Ecem 27 Şubat 2016 at 22:23 Reply

    Ben de bu kurabiyeyi çok severim ve demin yaptik sadece kivam tutmadi bir turlu o problem oldu ama sonunda hallettik sonunda cok guzel oldu tesekkur ederiz :))

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir