Sihirli Kek

Sihire inanır mısınız? Sihir nedir?

Bana göre sihir mucize gibi bir şeydir.Güzel bir durumu ifade eder.Hani deriz ya sihirli bir dünya, sihirli sözcükler ya da sihirli bir ortam.Güzel bir olayı, mümkün olmayan bir durumun gerçekleşmesini veya çok hoş bir ortamı bu kelimeyle ifade ederiz.

Sihirli Kek

Yazdıklarım tabii ki beni bağlar, bunlar benim düşüncelerim. Sihirin günah olduğunu söyleyenler de var ama benim bahsettiğim masum olanı, hani beyaz yalan gibi.İnsanların iyiliği ve mutluluğu için yapılan sihirler.Şimdi hayal edelim ki böyle bir gücümüz olsun.İstediğimiz şeyleri bir anda gerçekleştirme yetisi yani.Hani bir zamanlar Tatlı Cadı diye bir dizi vardı, çoğunuz hatırlar.Tıpkı onun gibi.Ne yapardınız?

Kendiniz için, ülkeniz için, sevdiğiniz sevmediğiniz için neler yapardınız? Aslında buna verilecek çok fazla cevap var ama bana göre en kısa ve öz olanı herkesin kalbine sevgi ve merhamet ekmek olurdu.Çünkü içinde sevgi olan merhamet duygusu taşıyan insanlar güzellik saçardı etrafına.

Yaptıkları işte, tüm ilişkilerinde mutlaka her şey çok daha güzel olurdu.Egolarından, kıskançlık duygularından arınırlardı.Kendi başarıları kadar başkalarının başarıları ile de gurur duyarlardı.Yardımlaşma daha fazla olurdu kısacası bugün ters giden pek çok konu belki de çok daha yolunda olabilirdi.

Ne yazık ki böyle bir gücümüz yok yani hokus pokus yapamıyoruz.Ama o sihir aslında hepimizin içinde mevcut.Çünkü Allah herkesi aynı iyi duygularla yaratıyor, sonradan ruhumuzu biz kendi ellerimizle kirletiyoruz.Bunu düzeltmek ve iyi olmak da bizim elimizde tek ki isteyelim.

Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı un
  • 120 gr eritilmiş margarin
  • 2,5 su bardağı ılık süt
  • 1 limon kabuğu
  • bir paket vanilya
  • bir fiske tuz
  • Zorluk: kolay

Yapılışı

Dediğim gibi hokus pokus yapamıyoruz ama böyle bir kek yapmak da elimizde yani Sihirli Kek :) Kek bildiğimiz malzemelerden oluşuyor.Ancak sulu bir hamur sonucu piştiğinde, altı krema üzeri kek olarak bize gülümsüyor.Son derece hafif ve lezzetli.Denemesi sadece bu kadar malzemeye bakıyor.

Sihirli KekSihirli Kek Nasıl Yapılır?

Yumurtanın sarıları ile beyazlarını birbirinden ayırın.Sarıları şeker ile krema kıvamına gelene kadar mikserleyin.İçerisine eritilip ılıtılmış yağı, ılık sütü ilave edip karıştırmaya devam edin.Sonra unu, vanilyayı ve limon kabuğunu da ekleyip iyice karıştırın.

Yumurtanın beyazlarını bir fiske tuz ile köpük köpük olana kadar karıştırın.Karıştırma kabını ters çevirdiğinizde karışan aklar düşmüyorsa kıvama gelmiş demektir.

Yumurta beyazlarını bir iki aşamada parça parça sulu hamura ilave edip bir spatula yardımıyla köpükleri söndürmeden yavaş yavaş karıştırın.Yağladığınız küçük boy bir borcama ( ben 20 cm lik bir kare borcam kullandım) boşaltın.Yaklaşık 170 derecede fırının kapağını hiç açmadan üzeri pembeleşene kadar pişirin.

Sonrası hokus pokus :)

Sevgiyle....

 

Etiketler: , , , ,

PAYLAŞ & TAKİP ET

Pin It

Abone Ol

Yandaki kutucuğa mail adresini gir, Abone ol butonuna bas, tarifler mail adresine gelsin

Mail abonelik hizmeti
FeedBurner aracılığıyla
verilmektedir.

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir