Etli Biber Dolması

Pazar ve Pazartesi günleri #blogfırtınası yazılarımı yazamadım.Aslında her iki konu da, benim için güzel konulardı.Kısmet, ne yapalım.Geldik 10.güne, konu, eskiden yazdığınız bir şeyi bulun. Girişini tekrar yazıp ona yepyeni bir ton verin.Eskiden yazdığınız denilince blogu ilk açtığım zaman geldi aklıma.

Etli Biber Dolma

“Merhaba 21/02/2009 itibari ile bu aleme dahil olmuş durumdayım.

Tasarladığım ve yapmak istediğim çok fazla şey var aklımda .Öncelikle böyle bir blog açmaya karar verdiğimde düşüncemi aktardığım ve bana destek olan herkese çok ama çok teşekkür ediyorum.

Çok yakında blogumu çok daha güzel bir hale getirmeye çalışacağım.Bu konuda siz izleyicilerin ve tüm arkadaşlarımın yönlendirmesini de değerlendireceğim.

Kendimce oradan buradan, biraz yemek biraz çocuk, biraz iş vs. hakkında daha doğrusu hayata dair sizlerle bir şeyler paylaşmaya çalışacağım.

Günün birinde bu blogu ziyaret edecek herkesin burada kendine göre bir şey bulmasını umarak KENDİMCE hoş geldiniz diyorum .

Görüşmek üzere.”

Diye bir şeyler karalamışım.İlk başladığım günden bugüne kadar hiçbir şeyi kaldırmadım ve silmedim.İlk sayfadan son sayfasına kadar beni ,değişimleri, ruhumdakileri yansıtsın istedim.O anda ki heyecanı ve duyduğum mutluluğu çok net hatırlıyorum.Siteme bugün 4 kişi girmiş diye akşam mutluluk çığlıkları attığımda #erkekegemenev dört kişilik bir aileyiz bugün hepimiz bir kere girmişiz demek ki demişlerdi.

Çok şükür bugün itibariyle sitemin tekil ziyaretçi sayısı son bir ay için 32000 adeti geçmesine  milim kaldı.Bütün bu mutluluğu yaşatan,yazdıklarımı okuyan, tarifinizi denedim çok güzel oldu diyen, yorum bırakan, mail atan herkese binlerce kere teşekkürler.

Malzemeler

  • 7-8 adet dolmalık biber
  • 7-8 adet cherry domates
  • 300 gr orta yağlı kıyma
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 adet irice kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 8-10 dal maydanoz
  • arzuya göre dereotu da konulabilir.
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 100 gr tereyağ ya da margarin
  • tuz,karabiber
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • bir kaç adet kuzu kemiği
  • Zorluk: kolay

Yapılışı

Yazmaya devam.Bıkmadan usanmadan, mutluluk ve ilk günün heyecanı ile devam.Yazmayı da, yazanları okumayı da, bir şeyler paylaşmayı da seviyorum.

Gelelim yemeğimize.Belki zamanı değil diyeceksiniz.Fakat  zamanında satın alıp derin dondurucuya koyduysanız tam da zamanı aslında.Yanına güzel bir çorba ve salata ile nefis bir menü bugün için.

Etli Biber DolmaRendelenmiş soğan ve sarımsağı derin bir kaba koyun.Üzerine kıymayı, ayıklanıp yıkanmış pirinci, doğranmış maydanozu, seviyorsanız dereotunu koyun.Yağı, salçayı ve baharatları da ilave edin.Sıcak suyu da koyup iyice karıştırın.Hazırladığınız bu içle biberleri doldurun.Üzerlerinde bir parmak kadar boşluk bırakın.Çünkü piştiğinde pirinçler şişeceğinden dolmanızın içi dışına çıkmasın.

Üzerlerine birer adet cherry domates koyup, tabanına kuzu kemiklerini dizdiğiniz, tencereye dolmaları birbirlerine omuz verecek şekilde yerleştirin.Eğer kuzu kemiğiniz yoksa sorun değil ama varsa,dolmanızın lezzeti 5 kademe yükselecektir.Küçük bir kaba,1 yemek kaşığı biber salçasını koyup üzerine 2 su bardağı kadar su koyun.Suyun içerisinde salçayı iyice eritip, dolmaların üzerlerine gezdirin.Arzu ederseniz,dolmaların üzerlerine birer fındık büyüklüğünde tereyağ koyabilirsiniz.Kısık ateşte, biberler yumuşayıncaya kadar pişirin.(Suyu eksilir de biberler pişmemiş ise sıcak su ilave edebilirsiniz)

Sevgiyle....

Etiketler: , , , , , , , ,

PAYLAŞ & TAKİP ET

Pin It

Abone Ol

Yandaki kutucuğa mail adresini gir, Abone ol butonuna bas, tarifler mail adresine gelsin

Mail abonelik hizmeti
FeedBurner aracılığıyla
verilmektedir.

Yorumlar

  1. Cafe Derins-Zehra 10 Aralık 2013 at 22:14 Reply

    pazarda da vardı, keşke alsaydım 🙁 neyse cuma köylü pazarında şansımı denerim!
    eline sağlık canım

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir