Kavala Kurabiyesi

Her yemeğin bir hikayesi bir çıkış noktası mutlaka vardır.Ya tesadüfen ya da bir şeyleri (belki de elde kalan son şeyler) bir şekilde bir araya getirerek ortaya çıkar.Daha sonra bu geliştirilir, farklı yöntemler denenir ve en iyisi bulunur sonunda.Kavala KurabiyesiKurabiyeler içinde de Kavala Kurabiyesi belli başlı olanlar içinde üst sıralardadır mutlaka.Yunanistan’ın Kavala şehri ana merkezi olması dolayısıyla, oranın adını taşır ancak yıllar önce Kavala’nın Osmanlı’da olduğu düşünülürse bu kurabiyenin kime ait olduğu tartışılır. Edirne halkının bu konuda bir isyanı olduğunu bir gazetede okumuştum.

Yunanistan bizim derken, Edirne halkı kendilerinin olduğunu iddia ediyor.Tartışmanın sonucunu bilmiyorum ama bu kurabiyenin lezzetini biliyorum.Edirne gezimde doyasıya yemiş kutu kutu alıp eve de getirmiştim.

Kim bulmuşsa ellerine, aklına sağlık bize bu lezzeti tattırdığı için.Bademin çıtırtısı ve lezzeti ile ağızda dağılan bu kurabiyeyi yapmak da son derece kolay.

Malzemeler

  • 200 gr oda sıcaklığında yumuşamış margarin
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı irice dövülmüş badem
  • bir paket vanilya
  • 1 aida çay bardağı pudra şekeri (içi için)
  • Üzeri için bolca pudra şekeri
  • Zorluk: kolay

Yapılışı

Bu kurabiyeyi yapmaya karar verdiğinizde ilk yapmanız gereken, yağı oda sıcaklığına getirmek.Gerisi son derece kolay.Eğer misafirleriniz için yapacaksanız bir gün önce yapmanızı öneririm.Yapıldıktan bir gün sonra sanki lezzeti daha bir artıyor.Kavala KurabiyesiUnun bir bardaklık kısmını, tavada yakmadan kokusu çıkana kadar kavurun.Rengi hafif döndüğünde içine bademleri ilave edip birlikte çok kısa bir süre kavurmaya devam edin.

Kavurduğunuz un soğuduğunda tüm malzemeleri bir kaba alıp iyice yoğurun.İlk başta un toparlanmıyor panik yapmayın, yoğurdukça bir bütün haline geliyor kısa sürede.Bu yağlı hamuru, merdaneyle  mutfak tezgahında bir parmak kalınlığında açın.Sonra varsa yarım daire bir kalıpla, yoksa bir bardağın ağız kısmıyla yarım daireler çıkarın.

Pişirme kağıdı serdiğiniz tepsiye yerleştirin ve 170 derecelik fırında çok kurutmadan hafif pembeleşene kadar pişirin.Bir miktar soğuduktan sonra üzerine bolca pudra şekeri dökün.

Bundan sonrası ağzınız burnunuz pudra şekerine bulana bulana yemek.Ağzınızda dağılan kurabiyenin içinde ki bademlerin çıtırtısı, kurabiyenin hafifliği sizi mest edecek.

Sevgiyle....

Etiketler: , , , , , , , ,

PAYLAŞ & TAKİP ET

Pin It

Abone Ol

Yandaki kutucuğa mail adresini gir, Abone ol butonuna bas, tarifler mail adresine gelsin

Mail abonelik hizmeti
FeedBurner aracılığıyla
verilmektedir.

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir