Balayı Kurabiyesi

Evde olmanın en güzel yanı, mutfakta geçen uzun saatler.En kötü yanı da yaptığınız şeyleri keyifle yerken aldığınız kilolar.Mutfağa giren evin erkekleri mutlaka bir atıştırmalık olsun ister.Bu da ya bir kurabiye, ya kek ya da onun benzeri bir şeylerdir.Balayı KurabiyesiAnkara’lı mühendisim İstanbul’a her gelişinde bir kurabiyeyi anlatıp durur bana.Okulun kantininden satın alıp yemeye doyamadığı bu kurabiyenin tarifine ulaşmaya çalışsa da, işletme sahibinden bunu almayı başaramamış.Bu kurabiyeyi anlatırken bile yaşadığı mutluluk görülmeye değer olunca, ah ben oğlum dedim, anlattığın kadarıyla bir deneyeyim.

Yerken ağzında dağılıyor, bir yandan çikolata tadı alırken, diğer yandan fındık aroması yoğun yoğun geliyor,yerken bir elinle elindeki kurabiyeyi ısırırken diğer elinle bir tane daha alıp elinde tutuyorsun ki bu lezzet devamlılığı sağlıyor, böyle ağzında dağılıyor diye başlayıp uzayıp giden bir kurabiye tanımı.

Sonra öğrenmiş ki bu kurabiyenin adı balayı kurabiyesi.Hatta bu kurabiyenin adı üzerine evde değişik espriler havada uçuştu.Araştırıp, denemek de bana farz oldu.

 

Malzemeler

  • 100 gr çikolata
  • 250 gr çekilmiş ya da iyice dövülmüş fındık
  • 1,5 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı buğday nişastası
  • Zorluk: kolay

Yapılışı

Kurabiye aslında çok az malzemeden oluşmakla beraber, son derece pratik ve gerçekten son derece lezzetli bir kurabiye.Balayı KurabiyesiBütün bu malzemeler mutlaka evinizde vardır.Bence hemen yapıp deneyin.Çok kısa sürede yapabileceğiniz bu kurabiye kahvenizin yanında gününüzü de damağınızı da tatlandırıp sizi mutlu edecektir.

Çikolatayı bir cam kaba koyup benmari usulü eritin.Bilmeyenler için benmari usulü çikolatayı eritmek için bir cam kaba, bir de o kabın üzerine oturtulacağı, içinde su kaynatabileceğiniz bir tencereye ihtiyaç var.Tencereye bir miktar su koyup, suya değmeyecek şekilde cam kabı tencereye oturtun ve ateşe koyun.Su kaynadıkça onun buharı ile cam kap içindeki çikolatanız eriyecek.

Eriyen çikolatanın içine robottan çektiğiniz ya da iyice dövdüğünüz fındığı, pudra şekerini ve nişastayı ilave edin.Elinizle iyice özdeşleşene kadar karıştırıp, ceviz büyüklüğünde toplar yapın.

Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizip, 170 dereceli fırında yaklaşık bir 10-15 dakika tutun.Soğuduğunda yemeye doyamayacaksınız.

Sevgiyle.....

Etiketler: , , , , , , , , , ,

PAYLAŞ & TAKİP ET

Pin It

Abone Ol

Yandaki kutucuğa mail adresini gir, Abone ol butonuna bas, tarifler mail adresine gelsin

Mail abonelik hizmeti
FeedBurner aracılığıyla
verilmektedir.

Yorumlar

  1. Melek 13 Haziran 2014 at 18:31 Reply

    Gerçekten yapımı çok pratik bir kurabiye. Tarif için teşekkürler nefis oldu.

  2. tuğba 16 Ağustos 2014 at 03:41 Reply

    Ayyyyyyyyyy çok güzeeeeeeeeeeeel gözüküyör.

  3. tuğba 16 Ağustos 2014 at 03:43 Reply

    Tarif güzele benziyor ellerinize sağlık

  4. tuğba 16 Ağustos 2014 at 03:44 Reply

    Bende yapmak istiyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir