Yeni Yıl İçin On Meze

Daha önceleri de çok kereler yazdım.Yeni yılı kutlamak bana göre günah değil.Olayı bazı arkadaşlar o kadar uç noktalara getiriyor ki şaşıyorum.Yeni gelen bir yılın hayır ve bereketle gelmesini,güzel şeyler getirmesini,sevgiyi,bereketi ,belki yeni bir işi, evi vs getirmesini dilemenin ne kötülüğü olabilir ki?

Yeni Yıl İçin On Meze

Bence bunda hiçbir fenalık yok. Aksine insanı hayata bağlayan, geçmişte yaptığı hataların alt toplamını alıp, hesapları kapattığı ve yeni bir sayfa açarak yeni umutlarla hayata devam ettiği bir yeni başlangıç.

Ne güzel bir şeydir ki, her sabah uyandığında her şeye yeniden başladığını düşünerek, hayata dört elle sarılmak.Yeni bir işe başlamak, yarım kalan bir işi bitirmek, belki kırgın olduğun biriyle tekrar görüşmek, ön yargıları bir kenara atıp, daha çok empati yapmak, daha çok almadan vermek. Bence buna gelene kadar etrafta çok daha fena şeyler oluyor.Gerçi henüz 11 gün var ama ufaktan yeni yıl ruhu uyanmaya başladı mı sizde?

Şunu da söylemek isterim ki 5 vakit namaz kılan, Hacca gitmiş annem bile yeni yıl için her zamankinden çok daha zengin bir menü hazırlar, kabak tatlısını da ihmal etmezdi.Yeni yıla girilen dakikalarda dua eder, herkes için güzel ve iyi şeyler dilerdi.

Haydi biz de öyle yapalım, sıcacık evlerimizde ev halkının sevdiği yiyecekler ile güzel bir masa hazırlayıp, yeni yılın sağlık, huzur ve güzellikler getirmesini dileyelim.

Yeni yıla kadar ara ara böyle yılbaşı akşamı için liste vereceğim sizlere.Bugünkü listemizde zeytinyağlı soğuk meze türü şeyler var.Bir göz atın belki ilham verir sizlere.

Fırında Kaşarlı Pastırma 

Patates Mantısı

Peynirli Kabak

Ali Nazik

Biber Borani

Pabucaki

Pastırmalı Humus

Patlıcan Paçası

Kadınbudu Köfte

Zeytinyağlı Bezelye

Efendim bunlar benim aralardan seçtiklerim sizler çok daha fazlasına buradan ulaşabilirsiniz.Bundan sonra yeni yıla kadar ana yemekler,pilavlar,tatlılar hep liste şeklinde size kolaylık açısından verilecek.Ancak site sizin haydi şöyle bir karıştırın, neler var neler.

Sevgiyle….

Devam edecek…..

Etiketler: , , , , , , , , ,

PAYLAŞ & TAKİP ET

Pin It

Abone Ol

Yandaki kutucuğa mail adresini gir, Abone ol butonuna bas, tarifler mail adresine gelsin

Mail abonelik hizmeti
FeedBurner aracılığıyla
verilmektedir.

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir