Landüşe

Herkesin bir terapi yöntemi var mutlaka.Kimi kendi kendine kalmak için, bir köşede kitap okur,kimisi uyur,kimisi gezer ne biliyim, herkesin bir formülü mutlaka vardır.Benim hem düşünmek,hem de düşünmemek için tek yolum mutfakta üretmekLandüşe

Bazen bir karar almam,aldığım bir kararı sorgulayıp,düşünmem gerektiğinde,bazen de hiçbir şey düşünmemek ,kafamdakilerden sıyrılmak istediğimde, kendimi bulduğum yer mutfak oluyor.Orası bir terapi odası,belki de bir oyun odası.Bir sürü oyuncağın olduğu,istediğim gibi döküp saçıp,rahatladığım,özgür ve huzur alanım.Bazen kendime bir masal anlattığım,bazen bir hayalimi,baştan sona kafamda yaşattığım,bazen gülüp,bazen de ağladığım yer.Radyom,küçük televizyonum,mp3 ve küçük hoparlörüm ile zamanın olmadığı,ya da olup da benim içinde kaybolduğum yer.

Üzerinde onlarca tarif yazısının, bulunduğu panomdan çekip aldığım bir tarif bu.Landüşe,yani pastane kurabiyesi.Bir çeşit Fransız büsküvisi.Hindistan cevizi sevenler için birebir.Kenarları hafif kıtır,ortası daha yumuşakça,içi çikolata dolu bir güzellik.

Bir başladığınızda,bir tane bir tane derken sonunu göreceğiniz kurabiye için buyrun,

Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı margarin (Becel sıvı margarin kullandım)
  • 1/2 su bardağı şeker
  • 2 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı un
  • vanilya
  • bolca hindistan cevizi
  • 100 gr kadar eritilmiş çikolata
  • Zorluk: kolay

Yapılışı

 İşin içine çikolata girdi mi,olay baştan bir güzellikle başlıyor zaten.Hindistan cevizi,bu güzelliği bir üst seviyeye taşıyor.Tarifin pratikliği tembelliği ortadan kaldırıyor ve mükemmel sonuç,tatlı final.

Landüşe

Margarin ve şekeri,derin bir kapta,şeker eriyene kadar çırpın.İçine yumurtaları ilave edip,krema kıvamına gelinceye kadar çırpmaya devam edin.Un ve vanilyayı da karışıma ekleyip,karıştırmaya devam edin.

Hazırladığınız bu karışımı krema torbasına doldurup,yağlı kağıt serilmiş tepsiye,birbirlerine değmeyecek mesafede,aralıklı olarak sıkın.Burada dikkat edeceğiniz iki şey var.Birincisi, sıktığınız hamurun,çok kalın ya da çok ince olmaması,ince olursa pişerken kurur,kalın olursa da içi çok iyi pişmeyebilir.İkinci kural da sıktığınız bu topların çok büyük olmaması.Neticede bu kurabiye iki ısırıkta bitmeli.

Tepsiye sıktığınız hamurların üzerine bolca hindistan cevizi döküp, 180 derecede yaklaşık 15 dakika pişirin.Bu arada benmari usulü,erittiğiniz çikolata hazır bekliyor olmalı.Pişen kurabiyeler soğuduktan sonra,üzerine eritilmiş çikolatadan sürüp,birbirlerine kapak yapıp iki taneyi,çikolatının birleştirici özelliği ile yapıştırmak.

Bundan sonrası keyif işi ister kahveyle ,ister çayla afiyetle yemek.

Sevgiyle...........

Etiketler: , , , , , , , , , , , ,

PAYLAŞ & TAKİP ET

Pin It

Abone Ol

Yandaki kutucuğa mail adresini gir, Abone ol butonuna bas, tarifler mail adresine gelsin

Mail abonelik hizmeti
FeedBurner aracılığıyla
verilmektedir.

Yorumlar

  1. Ayse 22 Ocak 2014 at 15:35 Reply

    Siteniz çok guzel, çok beğendim. Sadece tarifi verip gecmemissiniz. Tariflerde size ait yorumlama ve duygular da olması hoş bir ayrinti. Ve yazilarin bi çoğunda kendimden bbirşeyler buldum. Özellikle mutfagi bi terapi merkezi olarak gormeniz, okurken ben de ben de dedim resmen 🙂 neyse herşeyiyle çok güzel paylasimlariniz var, teşekkürler 😉

    • Güler Konur 22 Ocak 2014 at 22:56 Reply

      Güzel yorumunuz için sonsuz teşekkürler Ayşe Hanım
      Sevgiler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir