Patlıcan Sarma

Patlıcan Sarma Bazı sebzeler ile ciddi gönül bağım var.Öyle bir yapım var ki,bir şeyi alıp kalbime koyduysam kolay kolay vazgeçemem.Patlıcan da onlardan biri,bir diğeri de patates.Her çeşidi,her şekli kabulümdür.

Patlıcan zamanı geçti geçmesine ama,ola ki çok canınız çekti,bir patlıcan yemeği yapayım derseniz, bu tarifi kesinlikle öneririm.Lokum gibi yumuşacık ve sunumu da çok şık ve güzel oluyor.Anacığım çok sıkça yapar bunu ve yiyen herkes de çok beğenir ve değişik gelir.Aslında karnıyarığın şekil olarak değişiği sadece.

Bakalım nasıl yapılıyormuş.

Malzemeler

  • 1 kg patlıcan
  • 300 gr kıyma
  • 1 adet irice soğan
  • 2 diş sarımsak
  • maydanoz
  • salça
  • tuz,karabiber
  • sıvıyağ
  • Zorluk: kolay

Yapılışı

Alacalı olarak soyduğunuz patlıcanları,boylu boyunca dilimleyip,tuzlu suya koyun.Onlar tuzlu suda beklerken,yemeklik doğradığınız soğanları ve sarımsağı,sadece tavaya yapışmayacak kadar, 2 yemek kaşığı kadar yağda,kavurmaya başlayın.Yağı çok az kullanmamızın sebebi,patlıcanları kızartacağımız için,yemeğimizin fazla yağlı olmaması.

Soğan ve sarımsaklar bir miktar öldükten sonra kıymanızı ilave edip,güzelce kavurun.Kıyma suyunu bırakıp çekince arzunuz dahilinde 2 tatlı kaşığı kadar salça ilave edip kavurmaya devam edin.Kıymanız pişip de ocağı söndürdükten sonra,tuz,karabiber ve doğradığınız maydanozu ekleyin.

Uzunlamasına kestiğiniz patlıcanları kızgın yağda kızartıp ,bir kağıt havlunun üzerine çıkarın.Fazla yağını bıraktıktan sonra,birer birer patlıcan şeritlerinin içine yeter miktarda,hazırladığınız içten koyup rulo şeklinde sarın.Ek yeri alta gelecek şekilde,bir tavaya dizin.Burada önemli olan, patlıcanların birbirlerine omuz verecek, tavayı dolduracak şekilde dizilmesi.Üzerine bir çay bardağı kadar sıcak su ilave edip,Kısa bir süre,pişirin.

Yanına bir cacık ve pilav o kadar yakışıyor ki,damağınız bir şölen yerine dönüşüyor.

Hayırlı ve mutlu bir yeni hafta dilerim........

Etiketler: , , , , ,

PAYLAŞ & TAKİP ET

Pin It

Abone Ol

Yandaki kutucuğa mail adresini gir, Abone ol butonuna bas, tarifler mail adresine gelsin

Mail abonelik hizmeti
FeedBurner aracılığıyla
verilmektedir.

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir