Halley Pasta

Geçen gün bir arkadaşım sordu, hangi aralıkla yazıyorsun diye.Keyfi dedim.Keyfi derken aslında bazen saat başı bir yazı paylaşmak istiyorum, bazen de hafta da üç, beş.Aslında gördüğüm, öğrendiğim her şeyi yazıp sizlere aktarmak hevesindeyim.Bardak doldukça boşaltıp yeniden doldurmak, yaşamanın ve paylaşmanın gereği diye düşünüyorum.Halley Pasta

Yine şunu da belirtmeliyim ki, sadece yemek tarifi vermekten de hoşlanmıyorum.Kocaman bir dünyanın içindeyim ve pek çok şeyi hala yeni öğreniyor ve tecrübe ediyorum.Öğrenme ve yazma açlığı içinde, yaşadığım her güzelliği aktarmaya çalışıyorum.Sitemin başlığında da ”Hayata Dair” ibaresi ilk günden beri bu nedenle duruyor.Yeni bir mekanı keşfettiğimde, ilk kez yediğim bir yemekte ilk aklıma gelen paylaşmak oluyor.Tecrübeleri iyi ve kötü yanlarıyla sizlere aktarmak.Hayat paylaştıkça güzel diye boşa dememişler.

Tatlımıza gelirsek, bir hafta içinde iki kez yaptım.İlk yaptığımı henüz fotoğraflayamadan midelere yolcu ettik.İkincisinde pastayı korumaya alıp gözüm gibi sakladım.Tek amacım fotoğraflamaktı.Hani aniden bir misafir geleceğinde yapıp çayın, kahvenin yanında ikram edebileceğiniz, son derece pratik, hafif ve lezzetli bir pasta.

Malzemeler

  • 1 paket halley (onlu paket)
  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı soğut süt
  • 1 çay bardağı damla çikolata
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz ya da fındık
  • 1 paket çikolata sos
  • çikolata sos için 2,5 su bardağı süt
  • Zorluk: kolay

Yapılışı

Tatlının tarifine geçmeden önce, tatlının bulunduğu tabağı, yıllar önce çok beğendiğim için al senin olsun, gördükçe beni anarsın diye bana hediye eden eski komşum Mualla Teyze'yi anmak isterim.İşte küçük bir şey insanın hatırlanması için vesile oluyor.Birbirimizi kaybettik, yaşıyorsa uzun ömürler diliyorum kendisine.

Halley Pasta

Pasta dediğime bakmayın, son derece kolay. Bir kap içinde bir bardak soğuk süt ile krem şantiyi iyice çırpın.Krem şanti krema kıvamına geldiğinde, halleyleri irice bunun içine doğrayın.Damla çikolatayı ve arzuya göre ceviz veya fındığı ekleyin.İyice karıştırın.

Ben kalıp olarak kelepçeli 20 cm lik kalıbımı kullandım siz isterseniz bir salata kasesini de kullanabilirsiniz.Kalıbın içine strech film serip, karışımı içerisine boşalttım.Kaşıkla iyice bastırıp, boşluk kalmayacak şekilde yerleştirip, düzelttim.Kalıbı buzdolabına kaldırdım.O orada, bir miktar soğuyup sertleşene kadar, bir paket çikolatalı sosu, 2,5 su bardağı süt ile pişirdim.Karıştırarak iyice soğuttum.

Kalıptan çıkardığım halley pastanın üzerine çikolatalı sosu döktüm.Bir süre buzdolabında dinlendirip, fotoğrafladıktan sonra erkek egemen ev halkının hizmetine sundum.

Hayırlı haftalar, hayırlı bir yarı yıl diliyorum tüm çocuklara ve anne babalarına.

Sevgiyle....

Etiketler: , , , , , , , ,

PAYLAŞ & TAKİP ET

Pin It

Abone Ol

Yandaki kutucuğa mail adresini gir, Abone ol butonuna bas, tarifler mail adresine gelsin

Mail abonelik hizmeti
FeedBurner aracılığıyla
verilmektedir.

Yorumlar

  1. filiz erkan 10 Şubat 2014 at 16:38 Reply

    Muhteşem… çok pratik ve nefis, tatlı seven bir ev olarak bizim için hayat kurtaran bir pasta olabilir… denecektir efendim:)) elinize sağlık….

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir