Patlıcanlı Makarna

Günler su olmuş akıyor.Yakalamak ne mümkün.Zaman avuçlarımızdan, hızla akıp gidiyor.Biz de,o girdabın içinde,dönüp duruyoruz.Durmadan bir şeyler yapıyor gibi görünüp,aslında hiç bir şey yapmadan,geceyi gündüzü yaşayıp duruyoruz.Yapmak istediklerimiz için zamanımız yok,zaman bulunca da,bir şey yapmaya halimiz yok.Yani bana öyle oluyor.Üç gün hiç uyanmadan uyurum diyorum da, Babangam da, hayat kısa uyuyarak ömrünü tüketme diyor.Sanki çok uyurmuşum gibi.

Patlıcanlı Makarna

Gelelim makarna olayına.Bu güzelim değer,nedense hak ettiği iltifatı çok da görmüyor.Hep bir yardımcı yemek konumunda.Öyle değil mi? Şu şu yemekler var,eve gidince bir de makarna haşlarım yanına gibi cümleler kurup da bu güzelliğe haksızlık etmeyenimiz varmı? Oysa başlı başına bir ana yemek değilmidir kendileri.Üstelik hayal gücümüzle sınırlı, bir yemek.Makarnanız,yaptığınız her sosla farklı bir kimliğe,farklı bir lezzete dönüşmez mi?Deniz mahsullerinden tutunda,her tür sebzeyle,etle yapılan makarna sosları,yanına sadece bir salatayla,masada tek başına iktidar sahibi olmayı, sonuna kadar hak ediyor bence.Biz de öyle yapıp oyumuzu makarnaya verdik ve penneyi patlıcanla buluşturup,midemize bayram ettirdik.Hatta bir paket yetmedi de,bir dahaki ne iki paketten yapma sözü vererek.

Malzemeler

  • 1 paket penne makarna
  • 3 adet patlıcan
  • bir kutu küp kesilmiş domates
  • 3 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • karabiber
  • fesleğen
  • jalepeno biber kurusu
  • renkli biber tozu
  • keçi peyniri
  • Zorluk: kolay

Yapılışı

Alacalı soyduğunuz patlıcanları küp küp doğrayıp bir süre tuzlu suda bırakın.Daha sonra kuruladığınız patlıcanları,kızgın yağda kızartıp bir havlu peçeteye, fazla yağını bırakması için bırakın.

Diğer tarafta,bir sos tenceresine yağınızı koyun.Kabuklarını soyduğunuz bütün sarımsakları,kızdırdığınız yağın içine atıp,kaşığın tersi ile şöyle bir bastırarak,yağa sadece aromasını vermesini sağlayın.Sakın yağda sarımsakları kızartmayın,bu sosa acılık verir.Bu aşamadan sonra sarımsaklarınızı yağın içinden çıkarın.Küp domatesinizi ilave edin.Domatesin mevsimi olmadığından ben hazır küp domates kullandım.Mevsiminde, gerçek,mis gibi Çanakkale domatesi kullanmayı tabi ki tercih ederim.Domatesler,ezilip bir miktar suyunu çektikten sonra arzunuza göre istediğiniz baharatı ilave edebilirsiniz.Ben taze çekilmiş karabiber,çekilmiş jalapeno biber,çekilmiş renkli biber ve fesleğen kullandım.Sosunuz hazır.Kokusuna ve tadına inanamayacaksınız.Eee patlıcanlar ne oldu dediğinizi duyar gibiyim.Onlar şu anda bekliyor.

Bu arada Penne makarnanızı tuzlu suda al dante haşlayın.Asla şekli bozulacak kadar değil, dişe gelecek şekilde haşlarsanız, makarnanız daha lezzetli olur. Haşladığınız makarnayı süzdükten sonra da,asla yıkamayın.

Son aşamada haşlanıp süzülen makarnanızı sosun içine dökün.Şöyle bir karıştırın.En son aşama olarak kızartılan patlıcanları da bu karışıma ilave ettikten sonra,patlıcanları dağıtıp bölmeden,hafif hareketlerle karıştırın.Üzerine istediğiniz tür peyniri ki, ben çok sevdiğim keçi peynirini rendeledim makarnanız servise hazır.

Bu tam bir şölendi.Gerçekten denemeyenler için yazık çok yazık diyorum.

Herkese hayırlı ve bereketli Cumalar.

Etiketler: , , , , , , , ,

PAYLAŞ & TAKİP ET

Pin It

Abone Ol

Yandaki kutucuğa mail adresini gir, Abone ol butonuna bas, tarifler mail adresine gelsin

Mail abonelik hizmeti
FeedBurner aracılığıyla
verilmektedir.

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir