Tarator Soslu Kiraz Biber

Yaklaşık bir haftadır ev kazıma ve kazınma olayları uzmanı oldum.Kendime görev edindim.Her gün bir parça bir bölüm yavaş yavaş ilerliyoruz.Bakalım daha ne kadar sürecek.

Bu arada bir kitap delisine dönüştüğüm de doğrudur.Elime ne geçerse okuyorum.Hatta tüm önerilere de açığım. Okuyup çok beğendiğiniz kitap isimlerini yazarsanız sevinirim.Keşke bir kitap takas zinciri kursak herkes bir kitap ortaya koysa ve bu şekilde pek çok kitap okusa.Hem okumaya teşvik olur hem de bir sürü kitabımız. 🙂Tarator Soslu Kiraz BiberGoogle amcaya tarator yazdığınızda sayısız tarif çıkarıyor karşınıza.Bir deneyin isterseniz.Çok eskiden tarator bilgim midyeyi banıp yediğimiz tarator ile sınırlıydı.Ama bu çok eskidendi.Teyzem ve Allah rahmet eylesin eniştem sayesinde bu güzel tarifle yıllardır pek bir samimiyim. Eniştemin hikayesini Atça’lı olduğunu burada ki yazımda anlatmıştım.

Bu tarif de ondan bir hatıra.Aslında kiraz bibere ben uyarladım.Onlar genellikle bu tarifi biber veya Ege’nin ünlü börülcesi ile yapıyorlar.

Tatil dönüşü yollarda toplaya toplaya geldiğimizden, bu güzeller de yolculuk sonunda arabada yerini aldı.Bir kısmını bu şekilde değerlendirdim.

Eğer sarımsak seviyorsanız ki mutlaka sevmelisiniz 🙂 deneyin derim.Biberleri yumuşak yumuşak yerken, kaşıkla suyunu içmek son derece lezzetli.Hele yanında bir de bulgur pilavı varsa.

 

Malzemeler

  • 20 adet kiraz biber
  • 1 ince belli çay bardağı sızma zeytinyağı
  • 7-8 adet sarımsak
  • 2 yemek kaşığı kadar sirke
  • bir miktar su ve tuz
  • Zorluk: kolay

Yapılışı

Biberleri iyice yıkayıp, sapları uzun olanları biraz kısaltın.Bir miktar tuz attığınız suda, biraz yumuşayana kadar haşlayın.Ben haşladıktan sonra kabuklarını soydum.Siz isterseniz soymayın.Tarator Soslu Kiraz BiberDiğer tarafta ayıkladığınız sarımsakları, el blenderı ile iyice ezin.Ezerken de çok az az zeytinyağını ekleyin.Gittikçe sosun süt gibi beyaz olduğunu göreceksiniz.Bu sosa aslında kesinlikle koruk suyu koymak gerekir ancak koruk suyum olmadığı için ben üzüm sirkesi kullandım.
Siz sirke sevmiyorsanız ekşi olarak limon kullanabilirsiniz.

Bu sosun tadını içerisine bir miktar tuz koyarak ve su ile istediğiniz lezzeti bulana kadar su ilavesiyle ayarlayın.Tarator sosu biberlerin üzerine döküp bir süre dinlendirin.

Sevgiyle....

Etiketler: , , , , ,

PAYLAŞ & TAKİP ET

Pin It

Abone Ol

Yandaki kutucuğa mail adresini gir, Abone ol butonuna bas, tarifler mail adresine gelsin

Mail abonelik hizmeti
FeedBurner aracılığıyla
verilmektedir.

BENZER YAZILAR

Benzer yazı bulunmamaktadır.

Yorumlar

  1. mazes 17 Eylül 2014 at 17:50 Reply

    iyi fikir,ellerine sağlık.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir