Güveçte Kaşarlı Mantar

 Çok hızlı, güzel kararlar ve uygulamalarla geçen günler yaşıyorum.Hayat ne garip, bir zamanlar gülüp geçtiğiniz, imkansız gibi görünen çok şeye günü geldiğinde, onay verip ortam hazırlıyorsunuz.Aslında bizleri buna hazırlayan düşüncelerimizden ziyade yaşadıklarımız.Bazen olaylar öyle bir gelişir ve hızla akar gider ki, siz bile şaşarsınız.Güveçte Kaşarlı Mantar

En son yazımdan bu yana tam bir hafta geçti.Ama o bir hafta içine bir sürü şey sığdırdım.Şimdi düşününce ben de hayret ediyorum ve bir kez daha anladım ki, bu hayatta plan yapmak, bir şeyleri tasarlamak yalan.Hepsi gereksiz emek, gereksiz kafa yorma, gereksiz planlar.

Yine anladım ki bazen en uzakta ki insanlar, en yakınınızdaymış gibi sözle bile olsa size destek olup, tek bir telefonla  güven ve mutluluk veriyor.Tam tersi, merak edeceğini düşündüğünüz kişilerin rahatlığı sonucunda, bazı düşüncelerinizin doğru olduğunu kendinize bir kez daha ispat etmiş oluyorsunuz.

Neyse bu da bir şey.İnsan belki de kendisi için çok önemli bazı şeylerin herkes için önemli olduğunu düşündüğünden böyle bir beklenti içine giriyor.Bazı durumlar da, bazılarını tanımak ve emin olmak için bir vesile oluyor.

Özlediniz mi beni bilmiyorum ama ben yazı yazmayı, sizlerle bir şeyler paylaşmayı çok özledim.Madem güveçle başlamışız, yine bir güveç tarifi ile kaldığımız yerden devam edelim o zaman.Malum güveçle olan duygu ve lezzet bağımı bir önceki yazımda paylaşmıştım sizlerle.

Malzemeler

  • Mantar
  • tereyağ
  • kaşar peyniri
  • Zorluk: kolay

Yapılışı

 Mantara olan sevgim, bebe mühendis adayının hayata geleceği müjdesi ile başlamıştı.İlk aklıma gelip, canımın çektiği yemek olmuştu, mantarlı et sote.O zaman bu zaman mantarla aram çok sıcaktır.Severim bu kalorisi sıfıra yakın keratayı.Ama o olmayan kalorisine zenginlik katmak için de çeşitli hınzırlıklar yaparım. Güveçte Kaşarlı Mantar

Mesela mantar sote tarifi ne  bakabilirsiniz.Emin olun çok lezzetli oluyor.Eminönü'nden eve güveç nakliyesi yaptığımı da anlatmıştım.Bu güveçleri gördüğümde ilk aklıma gelen tarif de bu oldu.Kaşarlı mantar.

Eğer bugün yemeğinizin yanına yardımcı bir yemek arıyorsanız bu tarif size gelsin.Yapımının basitliği, pişme süresinin kısa oluşu ancak lezzet garantisi ile.

Bütün yapmanız gereken biraz irice olan mantarları bir kağıt havlu ile iyice silip, sap kısımlarını çıkarmak.Mantarların boş kalan gövdelerine birer çay kaşığı tereyağ koyun.Üzerlerine de bolca rendelenmiş kaşar peyniri.Hepsi bu.Bundan sonra yapmanız gereken varsa bir güveç içinde yoksa bir tepside mantarları, yumuşayıncaya kadar fırınlamak.

Sevgiyle...

Etiketler: , , , , , , ,

PAYLAŞ & TAKİP ET

Pin It

Abone Ol

Yandaki kutucuğa mail adresini gir, Abone ol butonuna bas, tarifler mail adresine gelsin

Mail abonelik hizmeti
FeedBurner aracılığıyla
verilmektedir.

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir