Cennet Hurması Marmelatı

” Kuran’da Adem ile Havva’nın önce yerleştirildikleri, sonra da günahları yüzünden kovuldukları bir Cennetten söz edilmekle birlikte, Cennette bulundukları sırada yaklaşmamaları buyurulan ağacın adına, cinsine ya da rengine ilişkin Kuran’da ve güvenilir hadislerde hiçbir bilgi yoktur.” diyor Vikipedi.Cennet Hurması MarmelatıBildiğiniz hangi meyve Adem ile Havva’nın cennetten kovulma sebebi olabilir ? Şükürler olsun ki Allah insanlar için çeşit çeşit nimetler yaratmış.Ama hiçbirinin adı Cennet ile başlamıyor bildiğim kadarıyla.Cennet Hurması,Cennet Elması ya da bir diğer adıyla Trabzon Hurması.

Sonbahar mevsimine özgü bu elma görünümlü,durdukça olgunlaşıp tatlanan meyve bünyesinde o kadar faydalı vitaminler barındırırken,hak ettiği ölçüde tüketilmiyor bence.Hatta çoğu kişi belki de hiç yememiş olabilir.Çünkü nedense diğer meyveler kadar bilinirliği yok maalesef.

Hem de,  kalp-damar, sindirim sistemi hastalıklarına iyi geldiği, bağışıklık sistemini kuvvetlendirdiği, sindirim sistemi hastalıklarının tedavisinde kullanılabileceği tıp çevreleri tarafından yazılıp dururken.

Belki de bütün sebep,insanın bilmediğine karşı ön yargılı olup uzak durması.Belki de eğer Cennetten kovulma sebebi olan bu meyveyse, geçmişten gelen genlerimize kodlanan bir ürkeklik.

 

Malzemeler

  • 4 adet Cennet Hurması
  • 1 su bardağı toz şeker
  • bir kaç damla limon suyu
  • Zorluk: kolay

Yapılışı

Son derece lezzetli ve hassas bir meyve Cennet Hurması. Olgunlarının ömrü çok kısa.Hemen tüketilmediği takdirde ,çabucak bozulabiliyor.O nedenle eğer hemen tüketmeyecekseniz,alırken biraz daha olgunlaşmamış olanları tercih etmeniz yerinde olacaktır.Buzdolabında durduğu yerde olgunlaşıp,yumuşuyor çünkü.Cennet Hurması MarmelatıBu meyve ile yapılabilecek o kadar güzel şey var ki.Ben en durusunu ve kendi halinde olanı tercih ettim.Tam anlamıyla tadına varmak ve güne bu lezzetle başlamak için.

Yapması da son derece pratik.Olgunlaşmış olan meyvelerin kabuklarını soyup,çekirdeklerini çıkartın.Bir tel süzgeçten bir kaşık yardımıyla ezerek geçirin.Üzerine toz şekeri ekleyip ,kısık ateşte kaynatın.Kıvama geldiğinde bir kaç damla limon suyu ilave edin.

Kokusu ,lezzeti ve adıyla  insanı kendine bağlayan bu güzel meyvenin marmelatı kahvaltı masalarınızda damağınızı tatlandırsın.

Sevgiyle........

Etiketler: , , , , , ,

PAYLAŞ & TAKİP ET

Pin It

Abone Ol

Yandaki kutucuğa mail adresini gir, Abone ol butonuna bas, tarifler mail adresine gelsin

Mail abonelik hizmeti
FeedBurner aracılığıyla
verilmektedir.

BENZER YAZILAR

Benzer yazı bulunmamaktadır.

Yorumlar

  1. mine(miskokululezzetler) 21 Kasım 2013 at 12:04 Reply

    İlk denememde olgun olmayanları seçtiğim için tadı ağzımı buruşturmuştu . Bir dahada denememiştim. Son zamanlarda bloglarda görünce bir kez daha şans vermek istedim kendilerine bende marmelat yaptım farklı bir şekilde kullanılmak için dolabımda bekliyor ellerine sağlık sevgiler…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir