Piyaz

Hayat boyu herkes ruh eşini arar.Ne kadar bekar arkadaşım varsa böyle der.Ruh eşimi arıyorum.Ruh eşi ne demektir? Birbirini tamamlayan,aynı şeylerden keyif alıp,aynı düşüncede olan insanlar.Kısacası aynı yöne aynı hedefe bakan insanlar. PiyazBu kumar oynamak gibi bir şey.Bu kadar insan arasından insan ruh eşini nasıl arar bulur ki? Bence aramakla olacak bir şey değil.Eğer o sizin diğer yarınızsa ve Allah sizi birbiriniz için yaratmışsa,mutlaka birgün bir yerde karşınıza çıkar.

Yemeklerin de ruh eşleri olabileceğini hiç düşündünüz mü ? Bence köfte ile piyaz kesinlikle ruh eşi.Biri varsa mutlaka diğerinin eksikliği hissedilip,aranır.Hatta dışarıda bir köfteciye gittiysek,köfteler pişip de gelene kadar,piyazın biri gidip diğeri gelir.Hani şöyle bol sirkeli,zeytinyağlı,ekmek banmalık bol soğanlı olanından.

Malzemeler

  • 2 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
  • 1 adet iri kuru soğan
  • sirke
  • sızma zeytinyağı
  • tuz
  • siyah zeytin
  • Zorluk: kolay

Yapılışı

Çok ekmek yedirdiği doğrudur.Hele bir de taze çıtır çıtır bir ekmekle yemeye doyamayacaksınız.Köfte piyaz menüsü kimsenin hayır demeyeceğinden emin olduğunuz bir tembel menüsüdür.:)PiyazHaşlanmış kuru fasulyenin içine,piyazlık dediğimiz halka halka doğranmış tuzla ovulup yumuşatılmış soğanları ilave edin.Damak zevkinize göre sirke ve zeytinyağı koyup ,tuzunu da ayarladınız mı olay bitmiştir.

Arzuya göre piyaza haşlanmış yumurta da koyabilirsiniz.Ben tercihimi domates ve siyah zeytinden yana kullandım.

Sevgiyle....

Etiketler: , , , , , , ,

PAYLAŞ & TAKİP ET

Pin It

Abone Ol

Yandaki kutucuğa mail adresini gir, Abone ol butonuna bas, tarifler mail adresine gelsin

Mail abonelik hizmeti
FeedBurner aracılığıyla
verilmektedir.

BENZER YAZILAR

Benzer yazı bulunmamaktadır.

Yorumlar

  1. pinar 29 Aralık 2013 at 08:21 Reply

    Ben Istanbul’da buyudum ve Istanbul universiyesine gittim. Herkesin sadece bir ruh esi olduguna hic inanmadim, cunku Dunya cok buyuk ve ruh esimiz baska bir ulkedeyse hayat boyu tanismamiz imkansiz, bos bir caba bu diye dusundum. Ama 25 senedir Amerika’da yasayan esimle 2008de tanisinca, nerde olursa olsun herkesin bir ruh esi olduguna ve dogru ve pozitif enerjiyi evrene verdiginizde ruh esinizle tanisacaginiza inandim. Butun bekar arkadaslar icin ayni seyi diliyorum….

    Bu arada daha once hic bir Turk blogunu bu kadar zevkle okumadim, yemek tarifi disinda yazilan hicbirsey daha once ilgimi cekmedi. Ve daha once hic yorum yazmadim. Tesekkurler Guler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir