Meyhane Pilavı

İnsan dediğimiz canlı öyle değişik bir yapıya sahip ki ,çözmek zor, hatta mümkün değil.Onun doğrusu,onun kırılganlığı,onun acelesi,onun acısı kısacası onun bencillikleri hep ön planda.Oysa ki Allah sadece onu yaratmamış.Etrafına bakmayı bilse,kendi dışında da bir şeyler olduğunu görecek.Ama egosu öyle yüksek bir canlı ki,kendini dünyanın merkezinde sayıyor.Meyhane PilavıBen de bu yaşımda hala şaşırıp kalıyorum.Halbuki seneler içinde bunları öğrenmiş olmalıydım diye düşünürken,bir şeyi unutuyorum çoğu insanın besin kaynağı kendi egosu!Fakat şöyle de bir durum var, ego egoyu çekiyor.Aynı tip insanlar,aynı tip insanları besliyor.Birbirlerine ego ikmali yapıp ,yollarına devam ediyorlar.Bir o lokomotif,bir diğeri olup hayatlarına devam ediyorlar.Şimdi bunları niye yazıyorum diye düşünürken,acaba ben de öyle miyim diye kendime de sormadan edemiyorum.Dışarıdan bakıyorum değilim,içeriden hep bakıyorum zaten, hiç değilim diye karar veriyorum kendimce.

Ama şunu da biliyorum ki ,insan hayal ettiği ve umutlarını söndürmediği sürece yaşar.Gerisi hikaye.Annemden biliyorum, hala yapmak istediği ,yaşamayı hayal ettiği yığınla şey vardı.Ama şunu da biliyorum ki,nasıl yaşadıysanız öyle anılıyor ve hatırlanıyorsunuz.Hayatınızdan geriye tek kalan,insanların hafızalarında bıraktığınız iz.

Sonbahar bütün güzelliği ile bize bir renk cümbüşü yaşatırken,kış mevsimi de kendini yavaş yavaş hatırlatmaya başladı ne dersiniz?Geceleri sıcaktan uyuyamazken,şimdi sıcak bir battaniye ya da yorgan hayali bile içimizi ısıtmaya yetiyor.Uzun kış geceleri,sıcak çikolatasıyla,kestanesi,polar sabahlığı,sıcak çorbalarıyla çok da uzak değil artık.Gelen her neyse bereketi ve huzuruyla başımızın tacı.Tek ki evlerimizde huzur,bereket ve sağlık olsun.

Malzemeler

  • 2 adet orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 3-4 adet sivri biber
  • 2 adet kabukları soyulmuş domates
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 500 gr kemiksiz kuşbaşı et (dana ya da kuzu )
  • 3 su bardağı bulgur
  • 6 su bardağı su
  • tuz,karabiber,nane
  • Zorluk: kolay

Yapılışı

Bulgur pilavı,bazılarına göre pirinç pilavından çok daha lezzetlidir.Pirinç pilavı çok da tek başına olamazken,bulgur pilavı kendine daha güvenli ve karakterli bir pilav bana göre de. Öz güveni çok yüksek bir yiyecek ne dersiniz? Bir de onu destekleyen malzemeler ile buluşursa değmeyin keyfine.Meyhane PilavıMeyhane Pilavı adı aslında Meyaneli Pilav adının halk arasında zamanla dönüşmesi sonucu oluşmuş.Adının çok da önemi yok ,tadı mükemmel.Et ile bulgurun uyumu her zaman yanında cacık olursa damak çatlatır.Kendisi tek başına bir yemektir.Lütfen cacık dışında yanına bir yancı eklemeyiniz. :)

Bizim evde etlerin çok iyi pişmesi istendiğinden, ben etleri önce pişirip sonra pilavla buluşturdum.Siz isterseniz birlikte pişirebilirsiniz.

Doğranmış soğan ve sarımsakları tereyağ ile bir süre soteleyin.İçerisine etleri ilave edip,sotelemeye devam edin.Bir miktar tuz ve su ilavesiyle etleri yumuşayana kadar pişirin.

Diğer bir tencereye sıvı yağı koyup,sivri biberleri bir miktar öldürün.Doğranmış domatesleri ekledikten sonra,pişen etleri de bu karışıma katın.Birbirleri ile iyice kaynaştıktan sonra suyunu verip,kaynamasını bekleyin.Kaynama noktasında bulgurunuzu ilave edip,istediğiniz baharatlar ile (ben karabiber ve nane kullandım)tatlandırın.

Unutmayın,hiçbir şeyin adının önemi yok.Önemli olan içeriği.

Sevgiyle..

Etiketler: , , , , , , , , ,

PAYLAŞ & TAKİP ET

Pin It

Abone Ol

Yandaki kutucuğa mail adresini gir, Abone ol butonuna bas, tarifler mail adresine gelsin

Mail abonelik hizmeti
FeedBurner aracılığıyla
verilmektedir.

Yorumlar

  1. Aylin Türkşen Aysel 18 Eylül 2013 at 10:33 Reply

    Hımmm sıkı bir giriş olmuş, anlayana 🙂 Ellerine sağlık Güler’im.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir