Krep

Krep Krep deyince eminim çoğunuzun yüzünde bir gülümseme beliriyordur.Krep nedir bilemedim ben, hamur işi mi,tatlı mı ,tuzlu mu?

Bence o bir joker istediğiniz yere,istediğiniz pozisyona koyabiliyorsunuz.İsterseniz sabah  kahvaltısında,keyfinize göre tatlı ya da tuzlu, isterseniz bir yemek şeklinde akşam masaya koyabiliyorsunuz.İçine bir şey koymaya bile gerek yok bana göre,öyle kendi saf hali bile çok lezzetli.Yani onu ille de bir şeye kılıf yapmaya gerek yok yani.

Çalışınca hafta içi öyle evde kahvaltı etme lüksümüz olmuyor.Bu keyfi hafta sonuna saklayıp,bütün bir haftanın acısını çıkarıyoruz.Bu keyifli kahvaltıların assolisti de doğal olarak bazen rolünü paylaşmak zorunda da kalsa bu gelin inceliğinde ki krepler oluyor.Cumartesi sabahı bebe uyanınca krep yapayım mı, cümlesi ile gözlerinin içinde bir şeyler dans edip yüksek sesle kahkahalar atıyor, görebiliyorum.Ankaralım da geldiğinde nasipleniyor bu güzellikten.

Bilmeyen yoktur mutlaka fakat,bu çok kolay olmasına rağmen,lezzette insanı mest eden krep tarifi,bence sitede yer almayı fazlasıyla hak ediyor.Daha önce burada bir krepli tarif vermiştim.

Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 2,5 su bardağı un
  • 5 su bardağı süt
  • Zorluk: kolay

Yapılışı

Krep Sık sık yapanlar eminim krep ölçüsü olarak el ve göz ikilisini kullanıyordur.Ama ille de bir ölçü gerekiyorsa bu ideal bir ölçü bence.Un,yumurta ve sütü iyice karıştırıp,(topaklanmamış bir karışım olmalı,ama yine de olursa bir tel süzgeçten süzebilirsiniz) bir tatlı kaşığı sıvıyağ damlatılmış,krep tavanıza bir kepçe döküp,bu boza kıvamında ki karışımı tavayı hareket ettirerek,yayıp pişiriyorsunuz.Bir tarafı piştikten sonra çevirip arka yüzünü de pişirdiniz mi,tek yapmanız gereken,bu nefis krepi tatlı mı tuzlu mu yemeye karar vermektir.

Bütün karışımı bu şekilde pişirip afiyetle tüketebilirsiniz.

Sağlıklı ve başarılı mutlu bir hafta dilerim.

Etiketler: , , , , ,

PAYLAŞ & TAKİP ET

Pin It

Abone Ol

Yandaki kutucuğa mail adresini gir, Abone ol butonuna bas, tarifler mail adresine gelsin

Mail abonelik hizmeti
FeedBurner aracılığıyla
verilmektedir.

BENZER YAZILAR

  • Çardak Kebabı Çardak Kebabı
  • Yorumlar

    1. oZGe (ozgeninoltasi.com) 04 Mart 2014 at 16:19 Reply

      Bayılıyorum krebin her türlüsüne, içine peynir koy sar kahvaltıda ye, tavuklu mantarlı yap akşam yemeğinde ye, çilek çikolata koy tatlı niyetine ye 🙂 Her şekliyle kabulüm. Bu arada seninkilerin görüntüsüne bayıldım ta olması gerektiği gibi incecik görünüyor. Ellerine sağlık.

    Bir cevap yazın

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir