Kanaat Lokantası

Kanaat Lokantası

Üsküdar deyince ilk akla gelen mekandır ,Kanaat Lokantası.Artık bir klasik,bir gurme mekanıdır.Yıllar yıllar evvel, henüz evli değilken, ilk kez babangam ile gittiğimde çok ama çok da güzel bir esnaf lokantasıydı. Son derece mütevazi masa ve sandalyeleri ile tam bir esnaf lokantasıydı.Hatta hiç unutmuyorum çok da soğuk bir günde, içeriye adım attığımız anda, bir sürü yemek kokuları ile camları buğu yapmış, su damlaları camdan aşağı akarken sıcacık orada öylece oturmak çok keyif vermişti bana.

Tabelasında 2 sınıf diye yazıyor ama yemekler emin olun 1. sınıf ve adı üzerinde lokanta.Yani öyle bazılarının deyimiyle antin kuntin yemek yok.Bildiğiniz,bilip de belki de,yemediğiniz bir sürü çeşit var.

Kanaat Lokantası

Bu hafta sonu, bir Üsküdar günü yaşamaya karar verdiğimizde,uğramazsak gönül koyar diyerek,yıllar önce toy gençlerken,ilk kez gttiğimiz bu mekana bu kez,bebe mühendis adayını da alarak gittik.Nasıl güzel bir duygu bu anlatamam.Yıllar önce oturup sohbet ettiğiniz,evlilik hayalleri kurduğunuz bir mekana, yıllar sonra yetişkin olmuş çocuğunuzla gitmek,çeyiz sandığınızı açıp,içindekilere  tek tek dokunup bakıp koklamak gibi.Bana bu duyguyu yaşatan diğer bir mekanda burada yazdığım mekandır.

Kanaat Lokantası

Tabii artık Kanaat Lokantası çok daha büyük çok daha kalabalık,çünkü herkes, en az bir kez de olsa bu mekana gidip lezzetlerini,tatmak istiyor.O kadar çok yerde yazıldı ki aslında,ama ben de ,sitemde yer vermek ve bu esnaf lokantası ile ilgili duygularımı paylaşmak istedim.

Kanaat Lokantası

Şimdi tatlıların olduğu taraf çok eskiden ,masaların olduğu bir kısımdı,hatırladığım kadarıyla. Bütün yemekler,tatlılar da dahil,bu bölümde yer alıyordu.

Aslında,yemeği düşünmeseniz bile, gidip o yemekleri, sadece seyretmek bile bir keyif bana göre.Bazılarınızın, delimisin dediğini duyar gibiyim ama ,bu söylediğimi,yemek yapmaya,ve yemeye gönül vermiş insanlar anlayacaktır.Bir resim ya da heykel meraklısı,sanatkar, bir tabloya ya da heykele bakarken nasıl keyif alırsa,ben de güzel yapılmış bir yemeğe bakarken o mutluluğu yaşıyorum.O yemeğin içinde ki renkler,dokular,ayrı bir güzellik uyandırıyor ruhumda.

Kanaat Lokantası

Sadece zeytinyağlılarını tatmak bile,karnınızı tıka basa doyurmaya yeterli bence.Çünkü görüntü o kadar muhteşem ki, bir çatal ya da bir kaşık da olsa hepsinden tatmak istiyorsunuz.Zaten ne yiyeceğinize karar vermek çok zor.Sıcak kısmına yemek seçmeye gittiğinizde,kafanız biraz daha karışıyor.Hani utanmasanız tezgahın arkasına, elinizde çatalla geçip,tabir yerindeyse çöplenmek istiyorsunuz.

Kanaat Lokantası

Tatlı olarak da oldukça zengin çeşide sahip olan bu mekanda, geçirdiğiniz zaman bir şölene dönüşüp,hafif oturduğunuz masadan, muhtemelen biraz da ağır kalkıyorsunuz.Size tavsiyem, burada yemeğinizi yedikten sonra deniz kıyısına kadar yürüyüp kahvenizi denize karşı içmeniz olacaktır.Böylece, hem bu güzel mekanı ziyaret edip karnınızı doyurmuş ,hem de Kız Kulesine karşı ,gözünüzü biraz daha şenlendirmiş olacaksınız.

Kanaat Lokantası

Bu arada küçük bir not,Kanat Lokantasına giderken kredi kartınıza değil,cebinize güvenerek gidin zira kredi kartı bu mekanda geçmiyor.

Hem gözünüzün,hem de karnınızın doyacağı bereketli günler…..

Etiketler: , , , ,

PAYLAŞ & TAKİP ET

Pin It

Abone Ol

Yandaki kutucuğa mail adresini gir, Abone ol butonuna bas, tarifler mail adresine gelsin

Mail abonelik hizmeti
FeedBurner aracılığıyla
verilmektedir.

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir