Bosch Çevre Kulübü

Bosch Çevre Kulübü Minikler’den sonra
şimdi de Yıldızlar Kategorisi yayında
Bosch Ev Aletleri, 5 Haziran Dünya Çevre Günü, ilk olarak,
4 – 7 yaş grubu çocuklara yönelik hazırladığı “Minikler Kategorisi” ile
yayın hayatına merhaba diyen doğa dostu web sitesinin 8 – 13 yaş grubundaki
çocuklara ve gençlere özel içerikle hazırladığı “Yıldızlar Kategorisi”ni de yayına açtı.
Çevreden uzaya, kültür-sanattan eğlenceye, Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu’ndan spora kadar birçok konuda içerik sunan site, yalnızca bilgi vermekle kalmıyor, oyunlar ve eğlenceli uygulamalarla kullanıcılarının sitede keyifli vakit geçirmesini sağlıyor.
“Yaşam için teknoloji” sloganıyla sadece günlük yaşamımızı değil, geleceğimizi de iyileştiren teknolojiler sunan Bosch Ev Aletleri, geleceğe karşı sorumluluğunun bilinci ve doğa dostu nesiller yetiştirilmesine katkıda bulunmak hedefi ile kurduğu ve açılışını 4 – 7 yaş grubundaki çocukların, çevre ile ilgili temel bilgileri eğlenceli bir şekilde öğrenmesini amaçlayan Minikler Kategorisi ile yaptığı http://www.bosch-cevrekulubu.com/ internet sitesinde, yeni bir kategori daha açtı. 8 – 13 yaş grubu çocuklara özel bir içerik ile hazırlanan Yıldızlar Kategorisi doğa, kültür-sanat, uzay, spor gibi birçok konuda yalnızca bilgi vermekle kalmıyor, oyunlar ve eğlenceli uygulamalarla kullanıcılarının sitede keyifli vakit geçirmelerini sağlıyor. Çocukların fiziksel ve zihinsel gelişimine katkı sağlayacak etkinliklere de yine site üzerinden ulaşılabiliyor. Özgün içeriği ve dinamik atmosferi ile dikkat çeken sitede yer alan karakterlerin illüstrasyonları, kullanılan renkler, foto-galeriler ve fon müziği, Bosch Çevre Kulübü Yıldızlar Kategorisi’ne canlılık katıyor.

Bosch Çevre Kulübü’nün Yıldızlar’ı ile tanışın
Bosch Çevre Kulübü Yıldızlar Kategorisi, Duru, Orçun, Melis, Mert ve Nil adlarındaki beş muhabirin yönettiği bir site. Muhabirlerden her biri ayrı ayrı ilgi alanları doğrultusunda öğrendiklerini kendi dillerinde aktarıyor, siteyi ziyaret eden arkadaşlarını kendi dünyaları ile tanıştırıyor.
Çevre Yolu’nun yöneticisi olan Duru, ziyaretçilere çevreyle ilgili bilgiler veriyor, hayvanlarla röportajlar yaparak, doğa fotoğraflarını paylaşıyor.
Kültür Kültür Kültür’ün yöneticisi Melis, dünyanın dört bir köşesinden kültür ve sanat haberleri, gezi yorumları ve fotoğrafları ile eğlenceli bilgiler veriyor.
Kozmik O da! bölümünde Orçun, fantastik bilgiler, uzay yolu maceraları ve astral sözlük ile arkadaşlarına ilginç aktarımlarda bulunuyor.
Eğlenmece bölümünün yöneticisi Nil, birbirinden yeni ve eğlenceli oyunlar, matrak mektuplar ve duygusal şiirlerle ziyaretçilerin keyfine keyif katıyor.
Spor-Aktif’in yöneticisi Mert, sportif kişiliği ile bütünleşen bu bölümde, en güncel ve dinamik spor haberlerini aktarıyor.

Facebook’la bağlanma ve paylaşma imkanı
8 – 13 yaş grubu çocuk ve gençlerin sıkça kullandığı Facebook’la bağlantılı olan Yıldızlar Kategorisi, kullanıcılar için daha interaktif bir ortama dönüşüyor. Kullanıcılar, siteye, kendi Facebook hesaplarıyla bağlanabilmenin yanı sıra haber ve fotoğrafları da paylaşabiliyor. Üstelik kulüp yıldızları Duru, Orçun, Melis, Mert ve Nil’in Facebook sayfalarına kolayca ulaşabiliyor ve buradan da onlarla iletişim kurabiliyor.
Danışmanlar sayesinde ebeveynlerin içi rahat
Bosch Çevre Kulübü web sitesine danışmanlar da destek veriyor. Sitede paylaşılan içerikler, tamamen fiziksel ve ruhsal açıdan gelişim döneminde olan 8 – 13 yaş grubundaki çocuk ve gençlere özel olarak hazırlanıyor. Sitedeki tüm içerikler Pusula Psikoloji Çocuk Genç ve Aile Merkezi’ndeki Pedagog/Özel Eğitimci Duygu Akdoğan Şenler ile Klinik Psikolog Çiğdem Çalkılıç Taylor’un onayından geçerek, yayına alınıyor.
Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu ile ilgili en güncel haberleri de bu siteden takip edin!
Bosch Çevre Kulübü web sitesi, çocuklara ayrıca, Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu ve Sadri Alışık Kültür Merkezi işbirliğiyle çevre bilinci, hayvan ve doğa sevgisi aşılamak hedefiyle hazırlanan “La Fonten Orman Mahkemesinde” adlı oyunla ilgili bilgilere ulaşma imkanı da sunuyor. Sahnelendiği günden bu yana 17 bini aşkın çocuğa ulaşan tiyatro oyunuyla ilgili izleyici görüşleri, sezon programı, oyuncularla yapılan söyleşiler, oyun sırasında yapılan çekimlerden oluşan video ve fotoğraf galerisi de Bosch Çevre Kulübü’nde yer alıyor.
Bosch Ev Aletleri, çevre ve eğitim için 2002’den bu yana çalışıyor
2002 yılında Deniz Temiz Turmepa işbirliğiyle gelecek kuşaklara temiz ve yaşanılabilir bir dünya bırakmak için çevre çalışmalarına destek veren Bosch Ev Aletleri, aynı yıldan bu yana da Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı ile eğitim odaklı projeler yürütüyor, çeşitli çalışmalara destek oluyor. Sürdürülebilir kalkınmaya ve çevre eğitimine katkı sağlamayı amaçlayan Yeşil Kutu Çevre Eğitimi Projesi’ni, 2008 yılından bu yana hem maddi hem de manevi olarak destekliyor. Proje kapsamında Mart 2011 itibariyle toplamda yaklaşık 11.000 öğretmen ve 1 milyonu aşkın öğrenciye ulaşıldı. Bosch Ev Aletleri’nin aynı yıl hayata geçirdiği bir diğer çevre ve eğitim odaklı kurumsal sosyal sorumluluk projesi ise Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu. Tiyatronun evrensel dilini kullanarak, çevre konusunda bilinçli bireyler yaratılmasına katkıda bulunmayı hedefleyen proje kapsamında bugüne kadar iki farklı oyun ile toplamda 31 bini aşkın çocuğa çevre koruma bilinci, doğa ve hayvan sevgisi aşılandı.
“Bosch ürünleri size yalnızca günlük yaşamınızı değil geleceğinizi de iyileştiren teknolojiler sunar”
Daha detaylı bilgi almak isteyen tüketiciler, Türkiye’nin her yerinden ulaşabilecekleri Bosch Çağrı Yönetim Merkezini arayabilirler (444 6 333) http://www.bosch-home.com/

PAYLAŞ & TAKİP ET

Pin It

Abone Ol

Yandaki kutucuğa mail adresini gir, Abone ol butonuna bas, tarifler mail adresine gelsin

Mail abonelik hizmeti
FeedBurner aracılığıyla
verilmektedir.

BENZER YAZILAR

Yorumlar

  1. Kahveci 20 Aralık 2011 at 23:10 Reply

    Çok anlamlı bir etkinlik olmuş. Acaba okullara da ziyarette bulunuyorlar mı? Tiyatro kulübüyle irtibata geçilip bir etkinlik de BUrsa’da yapmaları mümkün müdür ?
    sevgilerimle

  2. Kendimce 22 Aralık 2011 at 09:15 Reply

    Sevgili Kahveci Bosch Çevre Klübü Türkiye genelinde önceden belirlenmiş illerde oynuyormuş ve şimdilik bunların arasında Bursa yokmuş
    Sevgiler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir