Çikolatalı Tart

Eğer ki, özlüyorsan özlediğin yere ve kişiye gitmelisin.Huzuru nerede ve kiminle buluyorsan onun yanında olmalısın.Bu, mutlu olmanın bana göre ilk şartı.Seni mutsuz eden kişi ve nedenlerden uzak durmalı, mümkünse bağını kopar malısın. Koparamıyorsan  arana ciddi mesafe koyman da sorunu çözer.Çikolatalı Tart

Neyse bu da kendim ve ihtiyacı olanlar için bir not olarak burada dursun.Biz işimize ve önümüze bakalım.Size bir itirafta bulunmak istiyorum.Beni yazılarımla takip edenler veya görüştüğüm bazı arkadaşlarım aile üyelerinin çok şanslı olduğunu düşünüyor ve söylüyor.

Şanslı derken, zannediyorlar ki, her akşam aman gelsin yemekler, gitsin tatlılar, börekler, kekler, kurabiyeler vs. vs. Yok canım öyle bir şey. Bazen gerçekten düşünüldüğü gibi menüler varken, bazı akşamlarda da bir menemen, soslu bir makarna ya da gerçekten özlediğimiz için akşam kahvaltısı.

Örneğin bugün, farklı planlarım varken, elimde ki kitabı bırakamayıp, bir sayfa bir sayfa daha derken, tüm günü kitap okuyarak geçirdim.Telaşlanmayın ev halkı aç kalmacak. Kıymalı yeşil mercimek, biraz pilav, turşu, yoğurt ve salata ile doyacak çok şükür.

Ama yemek sonrası tatlı söz konusu olunca iş daha bir ciddiye alınıyor evde. İşin tatlı tarafı en güzel yanı oluyor.

Malzemeler

  • 2 paket kepekli bisküvi
  • 1/2 su bardağı fındık
  • 50 gr margarin
  • 50 gr kakao
  • 300 gr çikolata
  • 2 paket krema
  • bir yemek kaşığı margarin
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • Zorluk: kolay

Yapılışı

Bu tatlıyı yaptığınız gün yiyemezsiniz.Mutlaka bir gece dolapta soğutmanız gerekir.Yapımı son derece basit ama verdiği mutluluk sınırsız.Tam çikolata aşıkları için. Yoğun tadı tam kahve arkadaşı.Çikolatalı TartHaydi şu karlı havada bir mutluluk ışığı arıyorsanız deneyin.Bu tatlı bizim evde sanırım 4 kez yapıldı ve yiyen herkesi mutlu etti.

Yapılışı

İlk yapmanız gereken bisküvi ve fındığı iyice ufalamak. Bu karışıma kakao ve eritilmiş margarini ilave edip iyice karıştırın. 20 cm lik kelepçeli kalıbın zeminine yağlı kağıt koyup, bu karışımı elinizle bastırarak tabanınızı oluşturun ve buzdolabında biraz dinlenmeye bırakın.

Bundan sonrası bir tencerede, ateş üzerinde biraz ısıttığınız krema içine çikolatanıza koyup eritmek.Pudra şekeri ve yağı ilave edip iyice karıştığına ikna olduğunuzda, bu yoğun çikolata şelalesini kalıpta ki dinlenmiş tabanın üzerine dökün.

Bundan sonrası buzdolabında sertleşip, dilimlenebilecek kıvama gelmesini sabırla beklemek.İnanın bir dilim asla yetmeyecek.Ben üzerini bol fıstık ile süsledim. Afiyet olsun, yanına kahveyi de unutmayın.

Sevgiyle.....

 

Etiketler: , , , , ,

PAYLAŞ & TAKİP ET

Pin It

Abone Ol

Yandaki kutucuğa mail adresini gir, Abone ol butonuna bas, tarifler mail adresine gelsin

Mail abonelik hizmeti
FeedBurner aracılığıyla
verilmektedir.

BENZER YAZILAR

Benzer yazı bulunmamaktadır.

Yorumlar

  1. filiz erkan 10 Şubat 2015 at 20:00 Reply

    Çikolata olunca hiç bir dilim yeter mi… elinize sağlık:)))

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir