Palivor Çiftliği

Bütün arkadaşlarım #gulergeziyor , #guleryollarda etiketi ile ınstagram ve twitter paylaşımlarıma bakıp hep geziyorsun maaşallah diye takılıyorlar. Ben, bana göre çok gezmiyorum ama dışarıdan öyle görünüyorsa buna itirazım da yok açıkçası.

Palivor Çiftliği

Kendimce gezmeyi hak ettiğimi düşünüyorum artık. Zaten bu gezilerin büyük bir kısmı da siz, beni takip edip, yazdıklarıma değer verip okuyan okuyucularım için. Çünkü gittiğim, gördüğüm her yerde bir şey öğreniyorum. Öğrenip, gördüklerimi de sizlerle paylaşıyorum. Neticede hepimiz her yazıda bir şey öğreniyor oluyoruz.

Mesela  Bebek’te yaklaşık bir ay önce hizmete açılan Palivor Çiftliğini duymuş muydunuz? Ben  de yeni öğrendim, şimdi de sizlerle paylaşıyorum.

Bebek’te Manolya Sk. No:9 da sizleri bekliyor. Daha kestirme bir tarif vermek gerekirse, Bebek’te Lucca’ nın sokağına girince hemen solda. Küçük bir mekan. İsterseniz kahvaltı edebiliyor, isterseniz tattığınız ürünleri satın alabiliyorsunuz. İsterseniz de internetten sipariş edebiliyorsunuz. Son derece kaliteli ve lezzetli ürünleri var.

Palivor Çiftliği hakkında biraz bilgi vermek gerekirse; Palivor Çiftliği’nin arkasında, Emre Oral ve Kerem Oral kardeşler bulunuyor. Oral Mimarlık ve İnşaat’ın ortakları olan kardeşler  İstanbul’da mimarlık, inşaat ve gayrımenkul geliştirme alanlarında faaliyet gösteriyorlar.

Trakya’da, Kırklareli ili’nin Demirköy ilçesinde, 1700-1800’lü yıllarda Istranca ormanlarının içerisinde kurulmuş çiftliklerden biri olan Palivor Çiftliği 2011 yılında tarım ve hayvancılık ile ilgili faaliyetlerine başlamış. Palivor Çiftliği, hem çiftlikte kendi ürettiği, hem de Trakya’da ürettirdiği ürünleri ile yöre halkına, ekonomik hayata ve sürdürülebilir kırsal kalkınmaya katkı sağlıyor.

Palivor Çiftliği çok özel bir eko-yaşam projesi olarak gerçekleştirilmiş. Çiftliğin başlangıç fikri, modern hayatın getirdiği imkanlardan yararlanırken, doğadan ve topraktan uzaklaşan hayatı yeniden yakalamak, gelecek nesillere eşsiz bir miras bırakmak. 2011 Avrupa Gayrımenkul Ödüllerinde toplam 6 ödül kazanan çiftlik, doğayla ilgili en güzel etkinliklerin çevreyle dost bir yaşam tarzının benimsendiği bir yer .

Ben tattığım her ürünü gerçekten çok beğendim. Gerçekten son derece lezzetli, arayıp da bulamadığımız türden şeylerdi.Eğer yolunuz düşerse uğrayın derim. Yok oralara kadar gidemem diyorsanız da internet sitesini inceleyip , damağınıza uyan ürünleri sipariş verip tadabilirsiniz.

Bu güzel kahvaltı, güler yüzleri ve sıcacık sohbetleri için Haldun Tüzel’e  ve Özlem Mekik’e teşekkürler.

Sevgiyle…

Etiketler: , , , ,

PAYLAŞ & TAKİP ET

Pin It

Abone Ol

Yandaki kutucuğa mail adresini gir, Abone ol butonuna bas, tarifler mail adresine gelsin

Mail abonelik hizmeti
FeedBurner aracılığıyla
verilmektedir.

BENZER YAZILAR

Benzer yazı bulunmamaktadır.

Yorumlar

  1. Limonlu Kek 23 Ocak 2015 at 11:22 Reply

    Güler’im, her şeyin suni, boyalı olduğu bu devirde hakiki ve doğal lezzetlerin peşine düşmemiz boş değil. Gönül ister ki hep sağlıklı ürünlerle beslenelim, bu tarz yerlerin çoğalmasını diliyorum, seni de çok öpüyorum 🙂

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir