Reis Gıda ile Yerli Tohumun Önemi

Yılın son günü sizleri bu yıl son kez selamlayıp, iyi dileklerimi sunmak adına buradayım.Seneye görüşürüz bayat esprisini yapmayacağım söz veriyorum. 🙂 Sadece yeni yılın hepimize güzellikler, sağlık, huzur ve mutluluk getirmesini istiyorum.Kendimizle barışık, kıskançlıkların, kötü duyguların, çelme takmaların uzak olmasını diliyorum.Reis GıdaHayatım boyunca deneyimlediğim ve bildiğim şu ki içiniz nasılsa dışınız da öyle oluyor.Kalbinizde anlayış, sevgi taşıyorsanız bu yüzünüze de, yaşadıklarınızı da yansıyor.Başkaları için düşündüğünüz her şey önce sizi buluyor.O nedenle, iyi düşünelim iyi olsun.

Bu etkinlik, ” Abur Cubura Karnımız Tok” sloganıyla, 12-18 Aralık tarihleri arasında kutlanan Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası nedeniyle Reis Gıda tarafından düzenlenen bir etkinlikti.Son derece bilgilendirici ve faydalı oldu benim için.

Neredeyse hayatını yerli tohum konusuna adamış, bu yola baş, taşın altına da elini koymuş olan Mehmet Reis konu ile ilgili geniş açıklamalar yaptı.

‘Yerli Tohum’ ile üretilen besinlerle beslenildiğinde daha sağlıklı olunacağını ifade eden Mehmet Reis,

“Yerli Tohum ile üretilen besinlerle beslenirsek, daha sağlıklı olacağız. Tohum, tarımın özüdür. Bağımsızlığın temelidir. Atatürk’ün dediği gibi “Üreticilerinden yoksun olan milletler, üretenlerin esiri olur.” Birçok ürünün gen merkezi olan Türkiye, yerli tohumuna sahip çıkarak, zenginliğini ve tarımda bağımsızlığını koruyabilir. Uzmanlar, GDO’lu tohum, kimyasal ilaç, gübreleme ile yapılan tarımsal üretimin, toprağı verimsizleştirdiği ve insan sağlığını tehdit ettiğini ifade etmektedir.

Nitekim bilim insanları, kanser başta olmak üzere birçok hastalığın, ‘yerli tohum’dan üretilen gıda ürünleriyle önlenebileceğini belirtmektedir. Ülke genelinde, yerli tohum uygulamasını arttırmayız. Asırlar boyu üretilen geleneksel yerli tohumlarımızı toplayarak ve tohum bankasında saklayarak, gelecek kuşaklara aktarmalıyız.

Bereketli vatan topraklarımızda üretilecek olan doğal ürünleri tüketmek, hepimizin hakkıdır. Masalarda, Sizler için ‘çeyiz sandığında saklanacak tohumlardan’ oluşan bir demeti hazırladık. İçerisine, 12 bin yıllık siyez bulguru olmak üzere çeşitli tohumları koyduk. Örneğin Reis Gıda olarak, Taşköprü Sarımsağının standardı bozulmadan, gelecek nesillere ulaşabilmesi için TÜBİTAK ve Kastamonu Üniversitesi başta olmak üzere çeşitli üniversitelerle işbirliği yapıyoruz.

İyi Tarım Uygulamalarına göre, üretimin nasıl yapılacağı ve sağlayacağı faydaları, çiftçilerimize aktararak, İyi Tarım Uygulamalarının yaygınlaşmasını amaçlıyoruz. Bildiğiniz üzere, yüzyılımızın en büyük tehditlerinden birisi de ‘Kuraklık’tır. Kuraklığa karşı, dayanıklı yerli tohumlarımızı hazırlamalıyız” diye konuştu.

Obeziteye dikkat çekerek, ebeveynlerin, çocuklarına örnek olarak, aile sofralarına daha fazla önem vermeleri gerektiğini de sözlerine ekledi.

İşte benim de hep savunduğum gibi, evde masa başında akşamları tüm ailenin toplu halde sohbet eşliğinde yemek yemesi ruha iyi geldiği gibi, bünyeye de faydalı bir olay.Böylece hem  manevi paylaşım sağlayıp aile olmanın önemini öğretmiş  hem de evde pişmiş mis gibi sağlıklı yemekler ile vücudu sevindirmiş oluyoruz.

Ben 2014 yılına veda ederken hakkımı helal ettim herkese, üzerimde hakkı olan herkes de helal etsin ki, güzel bir başlangıç yapalım.Sevgi ve sağlık hep yanımızda olsun.Çünkü onlar varsa gerisi geliyor.

Seneye görüşürüz. 🙂  🙂  ( Sözler bozulmak içindir bazen)

Sevgiyle…..

Etiketler: , , ,

PAYLAŞ & TAKİP ET

Pin It

Abone Ol

Yandaki kutucuğa mail adresini gir, Abone ol butonuna bas, tarifler mail adresine gelsin

Mail abonelik hizmeti
FeedBurner aracılığıyla
verilmektedir.

BENZER YAZILAR

Benzer yazı bulunmamaktadır.

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir