Şakşuka

Biz çok şükür yemek yemeyi de yapmayı da seven bir aileyiz.Bizim evde herkes şef, herkes talepkar bir müşteri. Yemek yapmak, yaptığımız yemeyi yemek kadar yemek konuşmak da en sevdiğimiz şeylerden biri.Hatta bir ara mutfak panoma bir kağıt asmıştım, ev halkı canının istediği yemekleri yazıyordu.Fakat baktım  liste gittikçe  uzuyor bu uygulamayı kaldırdım. 🙂ŞakşukaGün içinde telefonuma mesajlar gelir evin erkeklerinden, akşam için istediklerini yazarlar bazen, bazen de ne yemek olduğunu sorarlar. Geçenlerde babangamın canı çekmiş, şakşuka istedi. Davutlar’dan gelen komşumun verdiği köy domatesleri ve çıtır çıtır köy biberleri dolapta beklerken yapıverdim.Sitemde olmasına rağmen fotoğrafın da yenilenmesi adına siteye de ekleyeyim istedim.

Yaz yemeği olmasına rağmen masamıza çok yakıştı.Domates ve biberlerde hala yazın kokusu vardı.Yedik bitti bile. 🙂 Şakşuka bildiğiniz gibi, karışım anlamına geliyor.Mükemmel bir karışım. Hani açlık bastırmak  için taze ekmeğin içine doldurulup yenilesi türden.

Malzemeler

  • 3 adet patlıcan
  • 4-5 adet sivri biber
  • ince belli küçük çay bardağının yarısı kadar sıvı yağ
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet orta boy domates
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 2 adet kesme şeker
  • biraz tuz
  • Zorluk: kolay

Yapılışı

Hepiniz mutlaka biliyor ve yapıyorsunuz ama yine de kısacık yazayım.En büyük özelliği bence yapıldığı gün tüketiliyor olması.Ertesi güne kalma şansı yok, hele bir de biraz acılıysa.ŞakşukaPatlıcanları alacalı soyup istediğiniz büyüklükte doğrayın.Kızgın yağda şöyle bir çevirip (çok kızartmayın ki sebze ölmesin) kağıt havlu üzerinde fazla yağını bırakması için bekletin.Biberleri de patlıcanlarla eşit büyüklükte doğrayıp onu da çok az kızartın.

Diğer tarafta sarımsakları minik minik doğrayıp, tavada sıvı yağ ile bir miktar soteleyin.İçerisine doğradığınız domatesleri ilave edin.Domatesler suyunu çekerken içerisine sirke, şeker ve tuzu ekleyin.Sos istediğiniz kıvama geldiğinde kızarmış patlıcan ve biberleri de koyup şöyle bir karıştırın.

Soğuduktan sonra servis vakti gelmiş demektir.

Sevgiyle....

Etiketler: , , , , , ,

PAYLAŞ & TAKİP ET

Pin It

Abone Ol

Yandaki kutucuğa mail adresini gir, Abone ol butonuna bas, tarifler mail adresine gelsin

Mail abonelik hizmeti
FeedBurner aracılığıyla
verilmektedir.

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir