Duvaklı Köfte

Bir önce ki postumda da yazdığım gibi, iftar için yapmak istediğim sayısız yemek var. Kendime haftalık menüler hazırlıyorum. Bunu yaparken bir önceki günden kalmış yemekler varsa, menümü ona göre şekillendiriyorum. Yani biraz çorba varsa, ana yemek buluyorum, ya da yetecek kadar ana yemek varsa yanına bir zeytinyağlı veya değişik bir salata yapıyorum.

Duvaklı Köfte

Bunu yapmamın sebebi israfa kaçmamak. Yemeklerimi mümkün olduğunca az ve günlük yapmaya çalışıyorum. İnsan oruçlu olunca her gün farklı bir şeyler yemek istiyor, o nedenle kalabalık sofralar yerine az ve öz tutmaya gayret ediyorum. Zaten insan çok şey yiyeceğini düşünse de, azıcık bir şeyle doyuyor.

Sağ olsun babangam da o kadar yaratıcı ki daha öğlenden aramaya başlıyor, bugün ne yapıyorsun diye. 🙂 Çorba olmazsa olmazım. Geri kalan kısım da iftariyelik ve bir çeşit yemekle çok şükür masamız da doluyor, karnımız da doyuyor. Sonrasında sahneye bol bol çay ve kahve çıkıyor.Zaten iftar ile sahur arası o kadar kısa ki insan acıkmıyor.

Malzemeler

  • 300 gr orta yağlı kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı kadar ince bulgur
  • tuz, karabiber, kimyon
  • 2 adet yufka
  • sarımsaklı yoğurt
  • kırmızı biberli tereyağ
  • Zorluk: kolay

Yapılışı

Tarifimize gelince, iş adının güzelliğinden başlıyor.Aslında son derece kolay ama belki de çok uygulanan bir tarif değil.Ben ilk olarak, Mecidiyeköy’de ki Down Cafe’ye gittiğimde yemiştim.O kadar lezzetli gelmişti ki, bunu yapıp ev halkında da yedirmeliyim diye kafaya koymuştum.Down Cafe ile ilgili yazımı da buradan mutlaka okumanızı isterim. Orada öyle bir emek ve çaba var ki, atmosferi o kadar sıcak ve samimi ki mutlaka gitmelisiniz.

Duvaklı KöfteAslında olayın mantığı düz ve basit.Kuru soğanı rendeleyip, kıyma ve diğer köfte malzemeleri ile köfte harcınızı hazırlayın.Güzelce yoğurun ki köfteniz lezzetli olsun.

Tuzunu, karabiberini ve kimyonunu damak zevkinize göre ayarlayın.Köfte harcından oval tombul köfteler yapın.Yaptığınız köfteleri çok az bir sıvı yağda arkalı önlü hafifçe kızartın.Kızaran köfteleri bir kağıt havlu üzerine alın.Bu işlemden sonra yapmanız gereken, yufkayı sanki sigara böreği yapacakmış gibi, köftenize uygun boyutlarda kesmek.Her bir köfteyi yufkanın içerisine koyarak, sigara böreği gibi sarın.

Sardığınız içi köfteli börekleri, yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin.Bir fırça yardımıyla üstlerini yağlayın ve 170 dereceli fırında pişirin.Fırından çıkardığınızda üzerlerine sarımsaklı yoğurt döküp, kırmızı biberli tereyağını gezdirin.İşte size hem börek hem yemek.

Sevgiyle...

Etiketler: , , , , , , , , ,

PAYLAŞ & TAKİP ET

Pin It

Abone Ol

Yandaki kutucuğa mail adresini gir, Abone ol butonuna bas, tarifler mail adresine gelsin

Mail abonelik hizmeti
FeedBurner aracılığıyla
verilmektedir.

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir