Etimek Tatlısı

Öyle tarifler vardır ki yıllardır bıkmadan yapılan ve her defasında ilk yapılıyormuş gibi evde heyecan yaratıp memnuniyet duygusu yaşatan.Her seferinde aynı lezzeti yakalayıp afiyetle yediğiniz.Yıllar geçip binlerce tarif uygulasanız da vazgeçemediğiniz.

Etimek Tatlısı

Sizlerin de böyle tarifleri mutlaka vardır.Benim o tariflerimden biri de bu etimek tatlısı işte.Her seferinde babangamın mutlulukla tükettiği, ne tatlı yapayım diye sorduğumda aldığım tek cevap olan etimek tatlısı.Aslında hem şerbetli hem sütlü tatlı sevenler için ikisi bir arada bir tarif.Buna rağmen son derece hafif, iç baymayan yedikçe yemek isteyeceğiniz türden bir tatlı.Sitemde daha önce tarifini vermiştim ancak her şeyin yenilendiği bir çağda bu tarifimin fotoğrafı da yenilensin istedim.

Haydi bu yeni haftaya bu güzel tatlı ile merhaba diyelim.Ağzımız tatlı, ruhumuz tatlı, bereketli bir hafta yaşayalım.

Bu tatlının en büyük özelliği etimekleri düz şerbet yapıp ıslatmıyor olmak.Şekeri karamelize edip o şekilde ıslattığımız için etimeklerin renkleri kızıla boyanıyor.Güzel bir kokusu ve tadı oluyor ve dediğim gibi hem şerbetli hem de sütlü  tatlı sevenler için ikisi bir arada bir tarif.

Malzemeler

  • 1 paket tuzsuz etimek
  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı sıcak su
  • Muhallebisi için
  • 1 lt süt
  • 4 yemek kaşığı tepeleme un
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • Zorluk: kolay

Yapılışı

Bu tatlıyı mutlaka not edin derim.Emin olun herkesin favorisi olacak cinsten.Yaptığınız gün buzdolabında dinlendirip ertesi gün tüketirseniz şerbeti, şekeri, şekli şemali iyice oturacağından çok daha lezzetli olacaktır.Etimek Tatlısı

Etimekleri tek kat  yan yana dizeceğiniz bir borcam ya da tepsi, tatlınız için ilk gereken şey.Daha sonra tek sıra halinde etimekleri dizin.Şekeri bir tencereye koyup, eriyip, karamelize olması için karıştırın.Şeker eridiğinde, (şekeri çok yakmayın bu etimeklerinize acı bir tat verir) 2 su bardağı sıcak suyu çok dikkatli olarak tencereye ilave edin.Bu aşamada çok dikkatli olmanızı öneririm.Çünkü su ile şeker buluştuğunda volkan misali bir kaynama oluyor. :)

Telaş yok eriyen şeker, suyu ilave edince yine topaklanıyor ancak siz karıştırmaya devam edin, yeniden eriyecektir.Bu şerbeti etimeklerin üzerine dökün.Bırakın o bir tarafta dinlensin.Biz muhallebisini yapalım.

Derin bir tencereye vanilya dışında ki diğer malzemeleri koyup, iyice karıştırın.Daha sonra tencerenizi ateşe oturtup sürekli karıştırın.Topak olmadan muhallebi kıvamına geldiğinde vanilyanızı ilave edin ve ocağı söndürün.Muhallebiyi 5 dakika kadar mikserleyin.Bu nefis muhallebiyi de, etimeklerin üzerlerine dökün.Oda ısısına geldiğinde, buzdolabında bir gece dinlendirip soğutun.Servis öncesi üzerini hindistan cevizi ve toz fıstık ile süsleyip servis edin.

Bereketli mutlu ve sağlıklı haftalar

Sevgiyle...

Etiketler: , , , , , ,

PAYLAŞ & TAKİP ET

Pin It

Abone Ol

Yandaki kutucuğa mail adresini gir, Abone ol butonuna bas, tarifler mail adresine gelsin

Mail abonelik hizmeti
FeedBurner aracılığıyla
verilmektedir.

Yorumlar

  1. arife 14 Nisan 2014 at 12:03 Reply

    benim de eşim çok sever.ellerinize sağlık bizim evin de favorisi etimek tatlısı 🙂

  2. oZGe (ozgeninoltasi.com) 14 Nisan 2014 at 14:04 Reply

    Çok güzel bir tatlıdır gerçekten, ben ilk evlendiğim dönemde misafirlerime yapmıştım bir iki kez, sonra hep yeni tarifler denemekten bunu unutmuşum. Hatırlattığın iyi oldu, ben de bu ara tekrar bir yapayım 🙂 Ellerine sağlık.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir