İncir Uyutma

Yıllar farkına varmasak da hızla geçiyor.Aslında farkına varıyoruz da varmıyormuş gibi yapıyoruz sanki.Bedenler yıllar karşısında ezilip büzülse de, ruhlar dimdik ayakta.Beynin hatırladığı yerden, hatırlamak istediği yere kadar olan yıllar, ruh yaşı bana göre.Onun için, bazıları 30 lu yaşlarda bazıları daha insaflı 🙂 40 lı yaşlarda kalıp ilerlemiyor.

İncir Uyutma

Geçip giden yıllar bazılarına daha insaflı davranırken, bazılarına çok acımasız olabiliyor.Ama sorsanız herkes de kendini ya yaşlı görmüyor ya da  öyle hissetmiyor.En güzeli de  hangi yaş ve durumda hissediyorsan, gerçek olan yaş da odur bence. Ondan olsa gerek ki, 80 yaşında kırmızı oje sürüp, rengarenk giyinen teyzenin ruh yaşı 30, biyolojik olarak 30 yaşındayken, dünyanın derdini yüklenmiş biri gibi davranıp siyahlara bürünen gençler.

Bir düşünüp yoklayın kendinizi bakalım siz aslında kaç yaşındasınız.? Beklentileriniz, aktiviteleriniz hangi yaşa hitap ediyor?

Ne olursa olsun insan ruhunu dinç tutmalı, beslemeli, doyurmalı ama hobileriyle, ama sevdikleriyle orası kişiye bağlı.

Malzemeler

  • 250 gr kuru incir
  • 1/2 kg süt
  • 1 paket vanilya
  • Zorluk: kolay

Yapılışı

Yıllardan bahsederken, İncir uyutması tarifi vermek de çok manidar oldu :) .Keşke inciri uyuttuğumuz gibi, yılları da uyutabilsek.İncir uyutması son derece basit, bir o kadar da lezzetli bir tatlı.Bilenler zaten biliyordur, bilmeyenler için işte tarif.

İncir Uyutma

 Ben incirin tadına güvenerek şeker koymadım.Sizler çok daha  tatlı olsun derseniz 1/2 su bardağı şeker koyabilirsiniz.Ancak bana sorarsanız gerek yok.

İncirlerin üzerine sıcak su dökerek bir süre bekletin.İncirler yumuşadığında, saplarını keserek, rondodan çekip, bir incir hamuru elde edin.Diğer tarafta, sütü ılıtın içerisine vanilyayı iave edin.

Sütün sıcaklığı, yoğurt mayaladığınız sıcaklıkta olmalı.Bunun ayarı da benim yöntemimle, serçe parmağınızı süte soktuğunuzda sıcaklığı hissettiğiniz halde parmağınızın yanmamasıdır.Bu sıcaklıkta ki süte, incir hamurunuzu ekleyin ve hiç topak kalmayacak şekilde karıştırın.Servis yapacağınız  kaselere pay edin ve kaseleri strech folyo ile kapatın.Oda sıcaklığına gelene kadar bekleyin.Daha sonra buzdolabında 2 saat kadar soğutun.Afiyet olsun.

Sevgiyle.....

Etiketler: , , , , , , ,

PAYLAŞ & TAKİP ET

Pin It

Abone Ol

Yandaki kutucuğa mail adresini gir, Abone ol butonuna bas, tarifler mail adresine gelsin

Mail abonelik hizmeti
FeedBurner aracılığıyla
verilmektedir.

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir