Aşk Olsun Yanında da Cheescake Olsun

Bizim hiç bize ait bir şarkımız olmadı. Çünkü dinlediğim her şarkıyı bizim şarkımız gibi dinledim. Eğer unutmadıysam özellikle sevgiler gününde hiç hediye almadım ve vermedim. Bu güne özel bir kutlama hiç yapmadım, yapmayı düşünmedim.

Vişne Soslu Cheescake

Ancak babangamın, eve her gelişi benim için bir kutlamaydı. Gülmesi, konuşması, varlığı bir güzellik, bir ferahlık verdi içime.Onunla geçen zaman hep keyif ve mutluluk doluydu.O beni anlayan, dinleyen oldu hep. Onu ne zaman tanıdığımı, nasıl tanıdığımı hiç hatırlamıyorum. O hep vardı çünkü. O bir bıçkın delikanlı ben bir küçük kız. Böyle başladı hikaye. Bu hikayenin kahramanları olmayı biz seçtik. Yerler ve mekanlar, zaman içinde değişti ama biz hiç değişmedik. Nasıl başladıysak hep öyle yürüdük o yolda.

Çok kolay bir hayatımız olmadı çoğu zaman, ama söylediğimiz için pişmanlık duyacağımız hiç bir söz sarf etmedik birbirimize. Birbirimizin eksik parçalarını tamamladık hep. Birbirimizi tüketmeden yaşadık hayatı. Allahtan diliyorum aldığımız nefes bir olsun. Haydi sevgililer günümüz kutlu olsun. 🙂

Malzemeler

  • 600 gr labne peynir
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 paket krema
  • 3 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 adet limonun kabuğu
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 2 paket burçak (kepekli büsküvi)
  • 75 gr margarin
  • Üzerinin sosu için
  • 500 gr vişne
  • 1/2 çay bardağı su
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • Zorluk: kolay

Yapılışı

Bu cheescake düne özel yapıldı.Bebe Mühendis adayının üniversiteden arkadaşları öğle yemeğine geldiler.Sanırım bu zamana kadar bizim evimiz bu kadar çok kızı bir arada ilk kez gördü.Malum ev erkek egemen ev olunca, çocukların arkadaşları da erkek ağırlıklı oluyor.Kapıdan giren, ellerinde bana alınmış çiçekler,hediyeler bıcır bıcır kız arkadaşları beni çok mutlu ettiler.Tatlı olarak istenen ve talep gören bu hınzır vişne soslu cheescake her zaman olduğu gibi yine çok beğenildi. :)Vişne Soslu Cheescake

İşe kelepçeli kalıbın altına bir yağlı kağıt sererek başlayın.Bu kağıdın üzerini ve kalıbın kenarlarını margarin ile iyice yağlayın.Diğer tarafta 75 gr margarini ocakta cızırdatmadan sadece eritin.Eriyen yağı bir kap içinde, rondodan çektiğiniz kepekli büsküvi ile iyice karıştırın.Bu hamuru kalıbın tabanına kenarlarına bir miktar yükseklik vererek ve elinizle iyice bastırarak yerleştirin.Sertleşmesi için bu şekilde buzdolabına kaldırın.

Sıra kremasını yapmaya geldi.Sularını süzdürdüğünüz labne peyniri ile, şekeri mikserle iyice çırpın.İçerisine kremayı ilave edip, karıştırmaya devam edin.

Yumurtaları tek tek ilave edip mikserleyin.Önce birini kırın mikserleyin daha sonra diğerlerini.Bu aşamada vanilya ve limon kabuğu rendesini de koyabilirsiniz.En son unu da koyup karıştırmaya devam edin.

Karışımı kalıbınıza boşaltın.Bir kaşık yardımıyla, oluşan kabarcıkları patlatın.Cheescake pişerken çatlamaması için bu önemli.160 dereceli fırında pişmeye bırakın.Fırının kapağını hiç açmayın.Bu çok önemli.Isı farkından kek çatlayabiliyor.Kapağı açma hakkını bir kez kullanın.Cheescake kenarlardan sertleşmiş, ortası hafif yumuşakken fırını söndürün.Fırın soğuyana kadar cheescake içinde pişmeye ve sertleşmeye devam edecektir.

Sosu için kullandığım vişneler zamanında alıp buzluğa koyduğum vişnelerdi.Siz istediğiniz meyveyi kullanabilirsiniz.Burada da önemli olan sosu kaşıkla karıştırmamanız.Meyvelerin bütünlüğünün bozulmaması için karıştırma işini kaşıkla değil, tencereyi kulplarından tutup sallayarak yapın.

Çekirdeksiz vişneleri koyduğunuz tencereye, suyu,şekeri ve nişastayı ilave edip, kısık ateşte kıvam kazanana kadar pişirin.Sosun rengi şeffaflaşıp, kıvamı koyulaştığında ateşten alın.Kabuk tutmaması için arada tencereyi sallayın.Cheescake ve sos soğuduğunda ikisini buluşturun.İstediğiniz bir şekilde süsleyin ya da öylece bırakın.:) Cheescake ikram edileceği günden bir gün önce yapılıp mutlaka bir gece buzdolabında dinlendirmeli bunu unutmayın.

Cumanız mübarek, eviniz bereketli olsun.

Sevgiyle...

Etiketler: , , , , , ,

PAYLAŞ & TAKİP ET

Pin It

Abone Ol

Yandaki kutucuğa mail adresini gir, Abone ol butonuna bas, tarifler mail adresine gelsin

Mail abonelik hizmeti
FeedBurner aracılığıyla
verilmektedir.

Yorumlar

  1. mine(miskokululezzetler) 14 Şubat 2014 at 13:47 Reply

    Yazılarını her zaman keyifle okuyorum ama bazen yorum yazamıyorum sen benim ne düşündüğümü çok iyi biliyorsun. Sevginiz hep daim olsun birlikte torunlarınızı onların çocuklarını görmek nasip olsun. Senin cheesecakelerin meşhurdur ününü biliyorum vişne ile de bütünleşince harika olmuştur ellerine emeklerine sağlık sevgiler bizden…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir