P.F Chang’s Sevgiliye Özel

İnandığım öyle markalar var ki, onlardan davet aldığımda hiç hayır demek aklıma gelmiyor.Programım yoğun da olsa, o tarihe bir aralık açıyorum.Çünkü her zaman ki gibi kalite ve lezzetin konuşacağını biliyorum.P.F Chang’s  de bu markalardan biri.Sizi karşıladığı andan, uğurladığı ana kadar lezzetin ve misafirperverliğin doruk noktasına çıkarıyor.

Bence insanları doyurmaya başlamanın ilk kuralı ve altın anahtarı öncelikle güler yüzle karşılayıp, gözünüze hitap etmek.Damağınızın şenlenmesi bir sonra ki sırada yer alıyor.

P.F Chang's Sevgiliye Özel

P.F Chang’s ile ilk tanışmam baya önceydi.Ankaralı Mühendisimle tadıma gittiğimizde çok memnun ve lezzetli ayrılmıştık.Ona dair yazıyı öncelikle buradan okumanızı öneririm.

Bu sefer ki tadım farklıydı.Sevgililer günü menüsüydü bizi çağıran.Konseptte aşk olunca bu sefer kavalyem Babangam oldu.Ankaralı Mühendis bizi yolcu ederken babasına lezzet patlamasına hazır olmasını söylüyor, yemeklerin lezzetinden bahsediyordu.Babanga malum biraz ön yargılı ve huysuz 🙂  Belli kuralları olup, tanımadığı lezzetlere çok sıcak bakmayan bir bünyeye sahip.Ama konu aşk olunca, bana karşı koyamadı.Ben de ona mekanın kalitesi ve lezzeti konusunda garanti verince, düştük yola.

Menüden tercihi ben yaptım.Çünkü hem babangamın damak lezzetini hem de P:F Chang’s lezzetlerini biliyordum.Çorba, Hot&Sour Soup, acı beyaz biber ve sirke ile dengelenmiş tavuk, tofu, bambu filizleri ve mantar bulunan enfes bir lezzetti.

P.F Chang's Sevgiliye Özel

Başlangıç olarak, Chang’s Chicken Lettuce Wramps (Wok’da hazırlanan tavuk parçaları, siyah mantar, yeşil soğan ve su kestaneleri, çıtır pirinç çubukları üzerinde göbek marul yaprakları ile servis ediliyor) ve kesinlikle ölmeden önce tadılması gerekenler arasında bulunan, Dynamıte Shrımp seçtiklerimdi.

Ana yemek tercihimi de Mongolıan Beef  (Çin’in Moğolistan bölgesine özel geleneksel bir tarif) ve Dalı Chıcken (Wok’da acı biber sosu içinde hazırlanmış ince patates dilimleri ve tavuk göğüs şeritleri)  dan yana kullandım.Yemeklerin ayrıntısını bir önceki yazımda bulabilirsiniz.Buradan söyleyebileceğim her zaman ki gibi müthiş olmalarıydı.

P.F Chang's Sevgiliye Özel

Yemeği tatlı ile sonlandırmak adettir ancak bu tatlı insanın aklını alır cinstendi.Yoğun çikolata tadını ve çileği seviyorsanız, mutlaka tadın derim.Tatmadan önce seyretmek şartıyla.Önce iyice bir seyredin, sonra yavaş yavaş o yoğun çikolata tadını damağınızda hissedin, çilek ile bir soluklanın….

 Yemeğimizi son derece güzel bir sohbet eşliğinde yedikten sonra, içimi hafif, son derece lezzetli portakal çayımızla birlikte ikram edilen Fortune Cookie bir niyet saklıyordu içinde.Her birimiz için heyecanlı bir andı.Söz konusu aşk ve  ben bir deli oğlak olunca, bana çıkan mesaj son derece manidardı.!!P.F Chang's Sevgiliye Özel

Hep dedim yine diyorum, sevgililer gününe çok inanıp, çok önem veren biri değilim.İnsanın sevgisini bir güne sığdırması çok inandırıcı gelmiyor.Bunun her güne yayılması gerektiğini düşünüyorum.Ancak bu günü tadıyla, tuzuyla ve bütün güzelliği ile yaşamak istiyorum diyorsanız, P.F Chang’s bu gün için çok uygun olacaktır.

Kendileri çok güzel bir menü hazırlamışlar.Sevgililer Günü Menüsü, çorba, iki başlangıç, iki ana yemek, tatlı, birer kadeh şarap ya da sınırsız alkolsüz içecek ve çay kahve ile fiyatı 190 TL. 13- 14- 15  Şubat tarihlerinde geçerli.Gidip bu güzel lezzetleri tatmış olanlar zaten biliyordur, bilmeyenler sözüm size daha önce gitmediyseniz bu fırsatı kaçırmayın derim.

Her lezzet, her güler yüz ve sıcaklık için tüm P.F Chang’s ailesine sonsuz teşekkürler.

İletişim : 0212 358 60 60

Sevgiyle….

Etiketler: , , , , , ,

PAYLAŞ & TAKİP ET

Pin It

Abone Ol

Yandaki kutucuğa mail adresini gir, Abone ol butonuna bas, tarifler mail adresine gelsin

Mail abonelik hizmeti
FeedBurner aracılığıyla
verilmektedir.

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir