Pastırmalı Yumurta

 Amacım pastırmalı yumurta tarifi vermek değil tabii ki.Yumurta kırmayı herkes bilir.Bilir de bazıları kırarken kabukları da içine düşürür.:) İstediğim şey bu güzelliği sizlerle paylaşıp hatırlatmak sadece.Hani haftaya güzel başlamak, keyifli bir kahvaltı yapmak için.Pastırmalı Yumurta

Pastırma ile ilgili değişik fırında kaşarlı pastırma ve pastırmalı humus tariflerini vermiş, pastırmadan biraz söz etmiştim. Pastırma sevmeyen yoktur sanırım.Ancak bu güzelliğin büyük bir kusuru var o da kokusu.Diyeceksiniz ki çemensizini ye.Ama o da pastırma değil bence.Pastırmanın tadı, lezzeti çemeninde.Hele bir de şöyle sinirsiz güzel olursa değmeyin lezzetine.

Neyin içine koyarsanız ona lezzet katar.Katmasına katar da kokusu da bir hafta çıkmaz. 🙂 Ama arada bunu göze alarak  bu güzelliğin tadını çıkarmak lazım.Ona bakarsanız kokuyor diye hamsi de kızartmamak lazım.Ama hamsi yemeden durabilirmisiniz?

Bu sabah kendinize bir ziyafet çekin bence, bunu herkes hak ediyor diye düşünüyorum.

Malzemeler

  • Pastırma
  • yumurta
  • tereyağ
  • Zorluk: kolay

Yapılışı

 Pastırmalı yumurta yaparken dikkat edilecek iki konu var bana göre. Bunlardan birincisi, pişirirken pastırmayı kurutmamak, diğeri de yumurtanın beyazını pişirip, sarısını ekmek banmalık yapmak.Pastırmalı Yumurta

Bunun için tavanıza bir miktar tereyağ koyup, yağ erir erimez pastırmaları ilave edin.Pastırmayı arkalı önlü tereyağında hafifçe bir çevirip, yumurtayı kırın.Tavanın üzerine bir kapak kapatıp, beyazların pişmesini sağlayın.Bu arada sıcak bir ekmek almayı da ihmal etmeyin.

Sonrası gözünüzü kapatıp besmele çekip, kendinizi bu güzelliğe bırakmak.

Hayırlı haftalar olsun.

Sevgiyle...

Etiketler: , , , , , , ,

PAYLAŞ & TAKİP ET

Pin It

Abone Ol

Yandaki kutucuğa mail adresini gir, Abone ol butonuna bas, tarifler mail adresine gelsin

Mail abonelik hizmeti
FeedBurner aracılığıyla
verilmektedir.

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir