Tavuklu,Körili Penne

Nasıl gidiyor 2014 yılının ilk günleri ? Beklentilerinize cevap alacağınıza dair sinyaller var mı ? Alışabildiniz mi, içiniz ısındı mı, seveceğinizi hissettiniz mi bu yılı ? Yoksa hala tarih atarken 2013 diye yazmaya devam ediyor musunuz ? Eee ne kadar şikayet etsek de alışkanlıklardan kurtulmak öyle çok da kolay değil.Zaman ve sabır mutlaka her zaman olduğu gibi en güzel ve sadık yardımcıdır bu gibi zamanlarda.Tavuklu PenneBen de bu yıla ilişkin bazı kararlar aldım ve her şeyi tüm samimiyetimle sizlerle paylaştığım gibi bunu da paylaşacağım.Etrafımdaki çoğu kişinin.tamamen bir takıntı olduğunu söylemesine rağmen, kilo aldım ve diyet yapmaya karar verdim yeni yılla birlikte.Bundan daha iyi bir başlangıç olabilir mi? Genelde kadınlar olarak her pazartesi başlayıp çarşamba günü vazgeçilen şu diyet olayına ciddi anlamda ilk girişim.

Her ne kadar boylu olduğum ve kilolu gözükmediğim yönünde söylemler alsam da içine girmekte zorlandığım, hatta içine artık hiç giremediğim giysilerim gittikçe çoğalmaya başladı. Bu iyi bir gidiş değil elbette ve çaresine bakılmadığı takdirde ilerisi için daha ciddi boyutlara gelebilir dedim. Babangamın ilk başta desteklemediği,sonradan sen bilirsin deyip bana bıraktığı bir karardı.Onun desteklemeyişinin sebebi de sadece az ye ,akşamları yemek yeme verirsin durumuydu.Bense durumu daha ciddiye alarak, bir diyetisyene giderek olayı bilinçli ve disiplinli bir hale getirdim.

Diyetisyen ölçtü,biçti,makinelere soktu ve biyolojik olarak verilerin beni olduğum yaştan 3 yaş daha genç çıkardığını söyleyerek gönlümü baştan fethetti.Sonrasında da ilk etap vücudun yağ yakmaya hazırlama aşaması olarak bir reçete verdi elime.15 gün sonra görüşene kadar uygulamaya başladım ve anladım ki diyet zor hem de çok zor bir şey.Öyle 10, 20, 30 kg veren insanlara madalya verilmesi gerektiğine karar verdim.Bir önce ki yazımda da yazdığım gibi iradeyi devreye sokmak öyle çok da kolay değil.Halbuki benim vermek istediğim topu topu 7- 8 kilo.Söylerken kolayda bakalım verebilecek miyim.

Bu nedenle bir miktar mutsuzum,daha önce bir tas yediğim kuru yemiş 7 badem veya 10 fındık veya 2 tam ceviz ile sınırlanıp da kavanozdan sayarak alınınca insan bir duygusallaşıyor doğrusu.İçtiğim sayısız kahveler günde sadece 2 adete düşürülünce bir ağlama hissi uyanıyor içimde.Kepçe ile servis yapmaya alışan bu elim bir porsiyon için 4 kaşık saymaya başlayınca içimden kötü sözler geçmiyor desem yalan söylemiş olurum.Bu günlerde en samimi olduğum yiyecek yoğurt en fazla verilen o sanırım ha bir de 2 lt su.Bu kadar su içince yürüdükçe midemden lık lık gelen su sesi sinirlerimi alt üst ediyor.Ama kararlıyım ve dayanacağım.

Bu aralar mutfakla aram doğal olarak biraz mesafeli.Fakat çocuklarım ve babangam için kendimi feda edip,ben yemesem de onlara güzel yemekler yapmaya devam edeceğim. 🙂 Sadece bu sürece biraz alışmaya ihtiyacım var.

Malzemeler

  • 1 paket penne makarna
  • 1 adet tavuk göğüs eti
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • tuz,karabiber,köri,kekik,fesleğen,toz kırmızı biber
  • 2 yemek kaşığı tereyağ veya margarin
  • 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • Zorluk: kolay

Yapılışı

Efendim her zaman söylediğim gibi makarna bir kurtarıcıdır.Yaptığınız her sosla ayrı bir lezzeti yaşatır size.Peynir rendelediğiniz de farklı bir tat alırken, aynı makarna bir yoğurt sosla apayrı bir tat verirTavuklu PenneBen evde olan tavuk göğsü ile körili bir sos hazırladım.Sizler isterseniz tavuğun farklı taraflarını da kullanabilirsiniz.

Penne makarnayı tercih etmemin nedeni ise hem göz dolduruyor olması hem de bu makarnanın domates sebze ve et sosları ile daha uyumlu olması.Bu benim düşüncem tabiiki.

Makarnayı üzerinde yazan şekilde haşlayın.Bana göre üzerlerinde yazan süreler denenmiş uygun süreler.Çünkü yine bana göre makarna haşlandığında asla hamur haline getirilmemeli,.Al dante yani dişe gelir olmalı.

Diğer tarafta derin bir tencerede katı yağ ve sıvı yağ bir miktar ısındığında içine çok minik doğranmış soğanlar ve sarımsak konulup çok az sotelenir.İçerisine istediğiniz büyüklükte doğranmış tavuk etleri ilave edilir.Tavuklar suyunu bıraktığında içerisine,tuz ve baharatlar ki burada olayın esas oğlanı köridir, damak zevkinize göre eklenir.Tavuk suyunu çekene kadar pişirilir.Eğer tavuk pişmediyse çok az su ilave edip pişmesini sağlayabilirsiniz. (Burada bu sosa isterseniz değişik biberler ve domates de ilave edebilirsiniz ki o da tamamen başka bir sosa dönüşür.)

Tavuklar piştiğinde haşlayıp süzdüğünüz makarnayı sos tenceresinin içine boşaltıp, iyice karıştırın.Bir süre demlendirip makarnaya, sosla buluşup kucaklaşması için zaman tanıyın .

Finalde sıcak sıcak servis edip bol ekşili bir yeşil salata ile tadını çıkarın.

Sevgiyle....

Etiketler: , , , , , ,

PAYLAŞ & TAKİP ET

Pin It

Abone Ol

Yandaki kutucuğa mail adresini gir, Abone ol butonuna bas, tarifler mail adresine gelsin

Mail abonelik hizmeti
FeedBurner aracılığıyla
verilmektedir.

Yorumlar

  1. mazes 05 Ocak 2014 at 21:05 Reply

    diyetin hayırlı olsun canım….yıllar önce bana bir hanımağa:çok şişko*sun dedi,şimdi bakıyorum beni geçmiş……40 yaşından sonra kadınlar genellikle kilo alıyor ,dikkat et canım,sağılın da gider ….bence her şeyden azacık ye ,daha sağılıklı ……2014 yılında depresiyondan çıkma kararı aldım ve buradayım artık…inşallah ….makarna da al beni diyor,ellerine sağılık….

    • Güler Konur 05 Ocak 2014 at 23:42 Reply

      Tabii ki her şeyden önce sağlık
      Allah bu yeni yılda tüm dileklerimizi gerçek etsin inşallah
      Sevgiler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir