Cevizli İncir Dolması

İncir denilince ilk olarak aklınıza ne gelir? İzlediğimden beri benim aklıma İncir Reçeli filmi geliyor. Bence çok güzel bir filmdi.Kaç kez izledim bilmiyorum ama daha çok izlerim gibi geliyor.Şöyle diyordu filmde. ”Bence her insanın, hayatta değer verdiği en az biri olmalı” bazıları çok beğenmese de bence çok güzel mesajlar veren bir aşk filmiydi.Ne mesajı derseniz , saf, temiz bir aşk.Sadece aşk.Cevizli İncir DolmasıFilme çok girmek de istemiyorum ama izlemeyenler mutlaka izlesin bence.Konumuz İncir.Tazesiyle kurusuyla enerji deposu.En çok üretilen ilimiz Aydın.Yani incir cenneti ilimiz Aydın.Daha önce burada anlatmıştım Allah rahmet eylesin, Aydın Atça’lı bir eniştem vardı.O nedenle incir yıllardır tam yerinden Aydın’dan gelir.Hiç para verip kuru incir satın almadım diyebilirim.

İncir bağırsakları çalıştıran özelliği ile pek çok insanın vazgeçilmez doğal ilacıdır aynı zamanda.Yapraklarında ki incir sütünün de siğillere iyi geldiği söylenir.Aslında insana gerekli olan her şey doğada mevcut.İnciri tazeyken daha çok seven bana inat babangam kuru inciri çok sever.Olmamış ham incir reçeli,olgun incirden yapılmış reçeli kahvaltı sofralarının süsüdür bence.Bu şekilde bol cevizle yapılan tatlısı ise, evde kapış kapış gitti diyebilirim.

Malzemeler

  • 20 adet kuru incir
  • 1 su bardağı süt
  • 1 aida çay bardağı şeker
  • 1.5 çay bardağı su
  • ceviz
  • üzeri için kaymak
  • Zorluk: kolay

Yapılışı

Aslında tatlının tatlısı nasıl olur da diyebilirsiniz.Burada amaç kuru inciri yumuşatıp olayı biraz şık bir hale getirmek hepsi bu.Cevizli İncir Dolmasıİncirlerin saplarını bir bıçak yardımıyla kesin.Tencereye koyduğunuz 1 su bardağı sütün içine koyup hemen bir taşım kaynatın.Soğuduğunda sütün içinden incirleri çıkarıp,üzerindeki süte ait izleri silmek için bir süzgeç ile şöyle bir sudan geçirin.Sonra saplarını kestiğiniz yerden içerisine doğru, bütün birer adet ceviz içini yerleştirin.Mümkünse tek sıra halinde dizebileceğiniz bir tencereye şekeri ve suyu koyup,incirleri de dizin.Bir miktar kaynatın.Soğuduğunda,servis tabağına alıp üzerine bir kaşık şerbetinden gezdirin.Kaymak ve toz fıstıkla süsleyip, yumuşak yumuşak yiyin.

Sevgiyle.....

Etiketler: , , , , ,

PAYLAŞ & TAKİP ET

Pin It

Abone Ol

Yandaki kutucuğa mail adresini gir, Abone ol butonuna bas, tarifler mail adresine gelsin

Mail abonelik hizmeti
FeedBurner aracılığıyla
verilmektedir.

BENZER YAZILAR

  • İncir Uyutma İncir Uyutma
  • Yorumlar

    Bir cevap yazın

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir