Röşti Yatağında Et Sote

#blogfırtınası devam ediyor, ancak ben arada aksaklıklar yaşıyorum. Örneğin bugün kar yağdı yazamadım.Hani elektrikler kesikti çalışamadım şeklinde.Bazı şeyler var ki kalemden kağıda dökülüyor bir anda. Ama bazen de öyle oluyor ki o kalem elinize oturmuyor bir türlü.Röşti Yatağında Et SoteRöşti tarifini yıllar önce burada vermiştim. Gerçekten hem çok pratik hem de çok lezzetli. Bu şekilde bir yemeğe yataklık  🙂 edebileceği gibi sade olarak da başlı başına bir patates aşkı o.Eğer benim gibi patatesi -i , -e,  -de ve -den halinde seviyorsanız,mutlaka denemelisiniz.

Röştiyi çayın yanına,ya da et ve tavuk yemekleri yanında bir eşlikçi olarak sunabilirsiniz.Biz millet olarak genelde,et yanında patates yemeyi severiz.Bu püre,kızartma ya da haşlama şeklinde olabileceği gibi bu şekilde sunmak da hem pratik ,hem de değişik diye düşünüyorum.Röşti tarifine verdiğim linkten ulaşabilirsiniz.İkinci kere aynı şeyi yazıp ,sizi sıkmayayım.

Malzemeler

  • 500 gr kemiksiz sotelik kuzu eti
  • 1 adet irice soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 3 adet sivri biber
  • 1 yemek kaşığı salça (domates püreniz varsa onu tercih edin)
  • tuz,karabiber,kekik
  • 1 aida çay bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı su
  • Röşti malzemeleri ve yapılışına verdiğim linkten bakabilirsiniz
  • Zorluk: kolay

Yapılışı

Et sote de bildiğiniz üzere evde et olup da yemek olmadığında can kurtarıcıdır.Hele benim gibi düdüklü tencere kullanmayı da seviyorsanız hazırlaması ve pişirmesi ile arada geçen süre en fazla 30 dakikadır.Röşti Yatağında Et SoteBana göre düdüklü tencere de ayrı bir nimettir ve her evde bulunmalıdır.Her zaman işinizi kolaylaştırır, size zaman kazandırır.

Et soteye gelince, eti bildiğiniz ve güvendiğiniz bir yerden sotelik hazırlattırın. Soğanları yemeklik , sarımsakları minik doğrayın ve tencereye yağı da ilave ederek koyun.Bir miktar soteleyip,doğranmış sivri biberleri ekleyin.Etleri de koyarak bir süre tencerede çevirin.Salçayı baharatları ve suyu da ekledikten sonra benim düdüklümde 15 dakikada lokum şeklinde pişmiş oluyorlar.

Röştiyi dilimleyip servis tabağına koyduktan sonra üzerine et soteden koyup sıcak olarak servis edin.

Sevgiyle.........

Etiketler: , , , , , , , , ,

PAYLAŞ & TAKİP ET

Pin It

Abone Ol

Yandaki kutucuğa mail adresini gir, Abone ol butonuna bas, tarifler mail adresine gelsin

Mail abonelik hizmeti
FeedBurner aracılığıyla
verilmektedir.

Yorumlar

  1. feriha 24 Şubat 2014 at 22:49 Reply

    Yaptim cok guzel oldu :))

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir