Günümüz Gençliği Ne Yiyor 1

İki erkek annesi olmam ve şimdi ki zamana göre erken evlenmemden dolayı çocuklarımı büyütürken onlarda beni büyüttü diyebilirim. Benim onlara öğreteceklerim bundan böyle sadece tecrübelerimle sınırlıyken , onlar hala bana bir sürü şey öğretiyorlar. Ama ben de öğrenme heveslisi bir öğrenciyim.

Carnaval Büfe

Hiçbir zaman köşede oturmayı seven biri olmadım. Her zaman içimde bir öğrenme hevesi ve merakı oldu, hala da var. Allah ömür versin ve bozmasın ki onlar benim evlatlarım oldukları kadar da arkadaşlarım. Akşam olup da evde toplanıldığında gün içi yapılanlar hakkında sohbetimiz çoğu zaman koyu olur.

Geçen akşam da böyle bir sohbet sırasında iki kafadar kardeş gidip yedikleri şeyleri konuşuyorlar ve kıyaslama yapıyorlardı. Nerenin hamburgeri güzel, pilav nerede yenir gibi.

Neticede bizim ev mideye düşkün insanlardan oluşuyor, o nedenle baş konunun yemek olması çok normal.

Carnaval Büfe

Sohbet öyle bir yere geldi ki günümüz gençliği ne yiyor başlığı altında sizinle paylaşmak istedim.

Gidip yedikleri daha doğrusu yemeyi sevdikleri yiyecekleri sıraladılar. Baktım tam bir üniversite öğrenci menüsü. Başta hamburger olmak üzere, artık adım başı gördüğümüz pilav ikinci sırada, patso ve börek olarak liste devam ediyor. Bir an aklıma bizim gençliğimizde gittiğimiz mekanlar geldi.Öyle çok da seçeneğimiz yoktu aslında.Kadıköy’de Itır Büfe,Petek Büfe sonra Kristal Büfe şu an aklıma gelenler.Hatta hiç unutmam Itır Büfe’ye daha çok muzlu süt ya da havuç suyu içmeye giderdik.Şimdiki gençlerle karşılaştırınca,biz biraz daha sağlıklı beslenmişiz diyebilirmiyiz?

Mekan tercihlerinin ilk sırasında Kadıköy’de hizmet veren ve çok yakın zaman da Bağdat Caddesinde de bir şube açacak olan Carnaval Büfe vardı. Üşenmedim gittim, gördüm, sordum, öğrendim ve fotoğrafladım.

Carnaval Büfe

Carnaval Büfe Kadıköy’de, Reks sokağının köşesinde Kadife Sokağın hemen başında sanırım 5 masadan oluşan küçük bir mekan. Ama içerisi öyle renkli ve sıcak bir atmosfere sahip ki, Kadıköy’ün tam ortasında gençler için doğru bir konumlandırma olduğunu düşündüm. Ayrıca çalışanlar da genç ve aynı dili konuşuyorlar (gençlik lisanı ), güler yüzlü ve samimi tavırları ile beni hemen fethettiler. Menüleri hamburger,  sosis ve pizza ağırlıklı. Kendi spesiyal ürünleri var aynı zamanda  yeni mekanları için de süper fikirleri. Gittim ama yemedim. Fakat oradayken bebe mühendise mail attım en lezzetli ürünleri nedir diye gelen cevap o menüde yer alan her şey oldu. Gittim ama yemedim dedim neden yemedim çünkü o mekanda beni ağırlamayı çok isteyen çocuklarıma sözüm vardı. Gerçi gittim fotoğrafladım dediğimde, oraya kadar gitmişken keşke yeseydin dediler ama benim için verilen söz çok değerli olduğundan sözüme ihanet etmek istemedim.

Carnaval Büfe

Carnaval’ın lezzetlerinden önde gelenlerden bahsedecek olursam ilk olarak Corn Dog diyeyim menüde de görebileceğiniz gibi çubuğa geçirilmiş sosis,14 çeşit baharat ve mısır unundan hazırlanmış bir karışıma bulanarak kızartılıyormuş. Corn Dog’un peynirlisi olan Peynir Topu’da Adapazarı’ndan getirtilen dil peyniri ile yapılıyormuş ve müthiş bir lezzetmiş.

Patenti kendilerine ait olan Kıyburgerin ise 11 çeşit baharat ve rendelenmiş 7 çeşit mevsim sebzesinin, dana antrkottan elde edilen kıyma ile yapıldığını ve cheddar sos,karamelize soğan,turşu yeşillik,domates ve özel Carnaval mayonez ile bir bütün halinde sunulduğunu öğrendim.

1,5 yıldır Kadıköy’de hizmet veren bu mekanda ki sosislerin tümü Şütte ‘ye özel olarak yaptırılıyormuş.%100 dana etinden yapılan bu sosisler özel ızgarada dönerek pişiriliyormuş. Yeni açacakları şubelerinde servis etmek üzere, içinde Kars gravyeri bulunan özel yapım sosisleri de gördüm. Hatta özel ızgaralarda pişirilmek üzere 1 metre uzunluğunda sosisler yaptırılıyormuş. Masaya bu şekilde getirilip, servis anında kesilmek üzere değişik ve eğlenceli fikirleri olduğunu da anlattı görevli arkadaş.

Karar sizin birgün gidip deneyebilirsiniz. Gençlerin aklına, hayallerine ortak olmak kadar, damaklarına ortak olmak da güzel ve eğlenceli.

Yazımızın devamı var. Bir sonraki mekan ve lezzet ne olacak bakalım.

Sevgiyle ,bereketli haftalar

Etiketler: , , , , , , , , , , , , ,

PAYLAŞ & TAKİP ET

Pin It

Abone Ol

Yandaki kutucuğa mail adresini gir, Abone ol butonuna bas, tarifler mail adresine gelsin

Mail abonelik hizmeti
FeedBurner aracılığıyla
verilmektedir.

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir