Karamelize Armut Soslu Cheescake

Ne olur yine mi demeyin.Evet yine.İşin kötüsü ev halkında da bu cheescake alışkanlık yaptı.Artık ben istemesem de onlar istediği için yapar oldum.Biri bitince diğerini istiyorlar.Aslında laf aramızda ben de çok seviyorum.Hele sabah kahvemin yanına o kadar yakıştırıyorum ki anlatamam.Karamelize Armut Soslu CheescakeBen de her yemeğin bir hikayesi var ya bu cheescakekin de bir hikayesi var.Şöyle ki cheescake malzemeleri ve yapılışı aynı,değişen üzerine yaptığım sos oluyor genellikle.Gerçi süzme yoğurttan da yapmıştım buradan bakabilirsiniz.Bu arada cheescake zaten her yerde aynı,ona farklılık katan üzerine kullandığınız sos malzemesi.

Alışverişe aile olarak hep beraber çıktığımızda,herkes kendine göre birşeyler alıyor.Bu armutları da Ankara’lı Mühendis almıştı.Almasına almıştı ama yemediği için dolapta öyle garip garip bekliyorlardı.Kendime dedim ki yap bir cheescake armutlarda değerlensin,ev halkı da bayram etsin.

Malzemeler

  • 2 paket kepekli büsküvi
  • 75 gr margarin
  • 600 gr labne peynir (3 kutu)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 paket krema
  • 4adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 limonun kabuğunun rendesi
  • 1 yemek kaşığı un
  • sos için
  • 5 adet büyük armut
  • 1 su bardağı şeker
  • 70 gr tereyağ
  • 2 yemek kaşığı su
  • Zorluk: kolay

Yapılışı

Cheescake malzemelerini ve yapılışını artık sanırım herkes ezberlemiştir.Temel olarak yapılan hep aynı aslında önemli olan kendi damağınıza uygun bir sos hazırlamak.
Karamelize Armut Soslu CheescakeKepekli büsküviyi rondodan geçirip un haline getirin.Eritilmiş margarin ile iyice karıştırıp altına yağlı kağıt serilip kenarları yağlanmış kelepçeli kalıbınıza döküp elinizle iyice bastırarak kenarlarına da  yükseklik vererek bir taban oluşturun ve kalıbınızı buzdolabına koyun.Suyunu süzdürdüğünüz labne peyniriniz ile şekeri mikserle iyice çırpın.Kremayı ekleyip çırpmaya devam edin. Önce yumurtanın birini kırın iyice çırpın daha sonra diğer  yumurtaları da tek tek kırıp iyice çırpın.Ununuzu ,vanilyayı ve limon kabuğu rendesini de karışıma ekleyip çırpmaya devam edin.

Buzdolabından kalıbınızı alıp karışımı kalıbınıza boşaltıp üzerindeki hava kabarcıklarını iyice gidinceye kadar kaşıkla karışımı düzleyin.Bu kabarcıkları patlatıp düzlemezseniz cheescakekiniz çatlar.Hoş bazen ne yaparsanız yapın çatlıyor ama.

160 derecede fırına koyup kapağını hiç açmadan üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin.Fırını söndürdükten sonra da kapağını fırın soğuyana kadar hiç açmayın.Üzeri hafif pembeleşene kadar pişirmeniz yeterli çünkü fırını söndürdükten sonra da çıkarmadığınız için o ısı ile pişmeye devam ediyor. Cheescake hazır,sıra üzerinin sosunu yapmaya geldi.

Şekeri ve suyu bir kaba koyup,ocağa oturtun.Şeker eriyip karamelize olmaya başladığında yağı ekleyin.Soyup dilimlediğiniz armutları karışımın içine koyun ve kısık ateşte pişmeye bırakın.Armut tatlısı yapar gibi.Armutlar yumuşayıp renk değiştirdiğinde sosunuz hazır demektir.Sos ılıdığında,armutları bölüp koparmadan cheescakekin üzerine yerleştirin.Karamelize olmuş suyuda kekinizin üzerine dökün.Kalıbınızı buzdolabına kaldırıp bir gece bekletin.Ertesi gün kalıptan çıkarıp afiyetle yiyebilirsiniz.

Sevgiyle....

Etiketler: , , , , , , , , , ,

PAYLAŞ & TAKİP ET

Pin It

Abone Ol

Yandaki kutucuğa mail adresini gir, Abone ol butonuna bas, tarifler mail adresine gelsin

Mail abonelik hizmeti
FeedBurner aracılığıyla
verilmektedir.

Yorumlar

  1. vişnap 01 Aralık 2014 at 16:03 Reply

    Oyyy oyyy benim Güler’im canımm arkadaşım yapar da miss miss olmaz mı offf yaa keşke bana yakın olaydın kahveleri de ben yapardım ne güzel canımcım eline emeğine sağlık afiyetler olsun sevgiler sevgiler bir sürü bıraktım.<3

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir