Patates Mantısı

Nasıl, sonbahar kışa dönmeye başladı değil mi? Zaten İstanbul, bu mevsim geçişlerini hiç acımadan anında yapan bir şehir.Yaz anında kışa dönebiliyor,ya da tam tersi.Artık camlar ,kapılar kapalı oturuyor ,buna rağmen terlemiyoruz. Yaz özgürlük demekse ,kış da huzur demek.Ben bu iki mevsimi böyle değerlendiriyorum.Çünkü yaz mevsimi,insanın kendini tamamen sokaklara,deniz kenarlarına attığı,geç saatlere kadar oturup tembellik yaptığı bir mevsimken ,kış da ev ortamında uzun gecelerde içilen sıcak salep,çikolata,kestane,patlamış mısır ve izlenen film demek.Patates MantısıAllah sağlık versin,her mevsimin ayrı bir keyfi var.Zaten iç huzurunuz varsa ,sağlığınız yerindeyse,yaşamaktan keyif almamak büyük hata.

Gelelim patatesle aşkımıza.Patatesi çok sevdiğimi çok kereler yazmışımdır.Her şeklini sevdiğim bu güzelliği bu kez ,yine çok sevdiğim sarımsaklı yoğurt ile buluşturdum.Tam  atıştırmalık eşsiz bir lezzet oldu.Kesinlikle denemenizi öneririm.Haşlanmış patates varsa yapması sadece on dakika süren nefis bir patates şenliği.

Malzemeler

  • 2 adet haşlanmış patates
  • tuz,karabiber,kırmızı toz biber
  • dereotu (arzuya göre maydanoz da olabilir)
  • 2 diş sarımsak
  • bir miktar yoğurt
  • Zorluk: kolay

Yapılışı

Sarımsaklı yoğurt da öyle bir şey ki ,neyle buluşsa,tabağı bayram yerine çeviriyor.Yoksa bana mı öyle geliyor? Burada önemli olan beklediğinde kuruyacağı için ,tüketeceğiniz kadar yapmak.Patates MantısıHaşlanmış patatesleri soyup iyice ezin.İçerisine baharatları ve doğranmış dereotunu da ilave edip,iyice karıştırın.Elinize cevizden biraz büyük parçalar alıp,yuvarlayın.İçli köfte yapar gibi,yuvarlarken baş parmağınızla içini oyun.Çanak şekli verdiğiniz patatesleri servis edeceğiniz tabağa dizin.Hazırladığınız sarımsaklı yoğurt ile içlerini doldurun.Üzerine biraz da toz kırmızı biberli yağ gezdirdiniz mi,yemeye hazır demektir.

Her evde mutlaka bulunan patates,bu şekli ile inanılmaz bir lezzete bürünmüş oluyor.Tabii benim gibi patates aşığıysanız.

Sevgiyle..

Etiketler: , , , , , , , , ,

PAYLAŞ & TAKİP ET

Pin It

Abone Ol

Yandaki kutucuğa mail adresini gir, Abone ol butonuna bas, tarifler mail adresine gelsin

Mail abonelik hizmeti
FeedBurner aracılığıyla
verilmektedir.

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir