Bisküvili Muhallebi

 Yine bir hafta sonuna geldik usulca,.Biliyorum ki , çok özlenen bir hafta sonunun daha, kapısı aralandı.Bugün Cuma , çalışanlar için haftanın son iş günü.Herkese Cuma’nın hayır ve bereket getirmesini diliyorum.Bisküvili Muhallebi

Sıcaklar tavan yapıyor bu aralar.Su ve limonata içerek , fazla sıvı almaktan neredeyse derim şeffaflaştı diyebilirim.Geceleri uyumak gittikçe zorlaşmaya başladı.Ama beklediğimiz ve koca kış boyunca,yeter artık yaz gelsin dediğimiz günler, bu günler  değilmiydi? İşte bize yaz.Şikayet etmek yok.Yaz=sıcak.

Uyumak zorlaştı dedim ya,hani yatıyorsunuz,dönüp duruyor ve uyuyamıyorsunuz.Belli bir süre sonra da uyuyamamaktan, afakanlar basıyor ve yataktan kalkıyorsunuz.İlk gittiğiniz yer evin neresi olur? Bizde mutfak oluyor.Mutfağa girenin de , ilk işi buzdolabını açmak.Hani sözde su içilecek ya!Aa bir de ne görsünler bisküvili muhallebi.Hem de soğuk soğuk.Hoooppp mideye.

Şaka bir yana,muhallebi daha önce de yazmıştım,sütlü tatlıların hanım kızı bence.Hanım hanımcık,sade,herkesin beğendiği,sütlü bir küçük hanım.İçerisine hiçbir şey koymadan zaten çok güzelken,bisküvi ile bir araya gelince,biraz daha kendine güvenli bir hale dönüşüyor.Bu arada , yemek için paketini açtığınız, fakat bitiremediğiniz,hafiften yumuşamaya başlamış bisküvileriniz de değerlenmiş oluyor.

Malzemeler

  • 1 lt süt
  • 2 yemek kaşığı pirinç unu
  • 2 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 yemek kaşığı damla sakız reçeli ( 2 parça damla sakızı da olur)
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı toz şeker
  • her kup için 2 adet petibör bisküvi
  • Zorluk: kolay

Yapılışı

 Bazılarınıza güzel gelmeyebilir.Ayrı ayrı yemeyi tercih edebilir.Fakat bence gerçekten, denemeye değer bir lezzet oluyor.Ben petibör bisküvi kullandım, siz arzunuza göre farklı bisküvi kullanabilirsiniz.Bisküvili Muhallebi

Sütü bir tencereye koyup,içine bütün malzemeleri ilave edin.Ateşe koymadan önce , iyice karıştırın ki nişasta ve pirinç unu topaklanmasın.Nişasta ve pirinç unu iyice süte karıştığında , tencereyi ateşe oturtun ve sürekli karıştırarak , pişirin.Muhallebi göz göz kaynamaya başladığında,tencereyi ateşten alın.Bu aşamada vanilyayı ilave edip iyice karıştırın.

Diğer tarafta kuplarınızın herbirinin içerisine iki adet bisküviyi,gelişigüzel parçalayın.Muhallebiyi,bisküvilerin üzerine dökün.Muhallebinin sıcaklığı ile bisküviler yumuşuyor.Üzerini bolca toz fıstıkla süsleyin.Afiyet olsun.

Şimdi yapın ki , akşam uyku tutmayıp mutfağa giden ev halkı, buzdolabını su içme bahanesiyle bolca açsın.

Hayırlı ve bereketli bir hafta sonu olsun.

Sevgiyle...

Etiketler: , , , , , , , , , , ,

PAYLAŞ & TAKİP ET

Pin It

Abone Ol

Yandaki kutucuğa mail adresini gir, Abone ol butonuna bas, tarifler mail adresine gelsin

Mail abonelik hizmeti
FeedBurner aracılığıyla
verilmektedir.

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir