Sizin Rolünüz Ne?

 Hayat bir oyunsa,bu senaryoyu kim yazdı? Rolleri kim neye göre dağıttı? Dünyayı geniş kocaman bir film platosu olarak düşünürsek,insanlar,birer oyuncu,hayatlar da verilmiş roller değil mi? İçinde her tür dram,komedi,macera olan bir oyun.Oynamayı seviyormusunuz?Çünkü roller eşit dağıtılmamış.

Gün Batımı

Kimine iyi insan,kimine kötü insan rolü verilmiş.Bazıları zengini,bazıları fakiri oynuyor.Nasıl rolünüzden memnunmusunuz?

Aslında,tertemiz,saf ve işlenmemiş olarak geliyoruz dünyaya.En güzel , güvenli,sıcacık ana kucağında,sarıp sarmalanırken,birden perde açılıyor ve sahnedesin.Önce bir ,role adaptasyon süresi oluyor.Rolüm neydi,eyvah sözlerimi unuttum paniği,arkalardan bir ses rolünü kulağına fısıldıyor ve oyun başlıyor.O gazla kaptırıp gidiyorsun,Gerçek hayata adım attığın anda,içinde ne kadar saf,temiz ve güzel şey varsa,zamanla biraz değişiyor.Çevremiz,yaşadıklarımız,dost ve arkadaşlarımız bizi biraz yoğurup şekillendirebiliyor.

Truman Show’u izleyenler,ne demek istediğimi daha iyi anlayacaktır.Nasıl da herşey kocaman bir yalanken ve bunu içten içe biraz anlayıp hissederken,rolünü nasıl da güzel yapıyordu.Belki de karşılaşacağı gerçeklikten korkusuna, nasıl da güzel oynuyordu.Biz de aslında bunun farkında olmakla beraber,biraz da işimize geliyor belki ,verilen rolü oynamak.Farklı dönemlerde,rolümüzle, rayting alıp,alkışlanıyoruz,bazen de yardımcı oyuncu,olarak devam etmek zorunda kalıyoruz.

Ta geçmişten gelen bilgiler,duygular,birikiyor,biraz kirleniyor ve yıpranıyoruz.Bedenimiz gibi,ruhumuz da eskiyor.Ama ruh eskirken, çoğu kere de zenginleşiyor.Tıpkı antika bir eşya gibi,yaşanmışlıklar,tecrübeler,birikimler değer katıyor ona.

Bu nedir derseniz,öyle bir girdabın içinde yaşıyoruz ki, bazen durup bakmak gerekiyor kendine,durduğun yere.Bir sürü doyumsuz hayatlar,doyumsuz ruhlar.Oysa bir gün perde kapanacak,rolümüzü yeni gelen oyuncuya bırakıp, sahneden inmek zorunda kalacağız.Sahnenin tozunu yutmuş,sahnesini tamamlamış, seyirci koltuğunda yerini almış,yeni oyuncuları eleştiriyor,üzerlerine yorumlar yapıyor olacağız.

Unutmayın,nasıl ve hangi rol verilmişse, ki, her film de iyi olanlar her zaman kazanmasa da en çok sevilendir,doğaçlama yapmak da serbesttir. 

Rolünüze çok kaptırmadan yaşamanız dileğiyle mutlu pazarlar………

Günbatımı, Bozcaada günbatımı olup,tarafımdan büyük bir keyifle fotoğraflanmıştır.

Etiketler: , , , , ,

PAYLAŞ & TAKİP ET

Pin It

Abone Ol

Yandaki kutucuğa mail adresini gir, Abone ol butonuna bas, tarifler mail adresine gelsin

Mail abonelik hizmeti
FeedBurner aracılığıyla
verilmektedir.

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir