Oktoberfest (Ekim Festivali)

OktoberfestOktoberfestCumartesi günü nefis bir gün geçirdim.İyiyemek.com işbirliği ile Türk birasının,dünyada ki temsilcisi Efes Pilsen’in düzenlediği,Swissotel’de yapılan,Oktoberfest festivaline katıldım.Festivalin bir diğer adı da Ekim ayında düzenlenmesinden dolayı,Ekim Festivali olup,ayrıntıları merak ediyorsanız buraya bakabilirsiniz.Değerli Gurme Yazar Oğul Türkkan ve Ünlü Alman oyuncu Wilma Elles in de geceye katılımıyla,ortam daha bir eğlenceli hale dönüşüp,hareket kazandı.

Erken saatlerde gittiğimden, hazırlık aşamalarını da izleme imkanı buldum.Son derece sıcak ve samimi bir şekilde gülen yüzlerle karşılandığım anda, festivalin çok eğlenceli geçeceğini anlamıştım.Çünkü onca koşturma ve herşeyi en ince ayrıntısına kadar düşünüp,gelen konuklara güzel bir gece yaşatmak adına yapılan hazırlık aşamasında,o strese rağmen herkesin yüzü gülüyordu.Bir taraftan yerleşim,müzik ve çalışanların düzeni oluşturulurken,diğer taraftan asıl konu olan,festivalin ana teması iyi yemek,iyi biralar yerlerini almaya başlamıştı.Aşçılar ellerinde biberler,sucuklar,tavuklar birer ikişer taşıyıp tezgah arkalarına geçiyordu.Bir tarafta mangal yakılmaya başlamıştı bile.Gecenin ilerleyen saatlerinde sucuklar,köfteler pişecekti ne de olsa.Hava kötü olursa diye düşünülerek hazırlanmış çadıra,güzel havadan dolayı hiç rağbet olmadı.Swissotelin o güzel bahçesine,çimenlerin üzerine konulmş banklarda,keyifle yemeğini yiyip,birasını yudumlayan insanlar sohbete dalmıştı ki o müthiş pozitif enerjisiyle,Oğul Türkan,karşılıklı bir sohbet şeklinde bira ile ilgili ilginç bilgiler verdi.Örneğin,en çok bira tüketen ülke, bilinenin aksine, Almanya değil,Çekoslovakya imiş.Bira ne kadar köpürürse o kadar taze olduğunu söylermiş,birayı,şişeyle değil bardakla içerseniz daha az şişkinlik yapacağını ve bira ile yapılan marine ile etlerin çok da yumuşak olup lezzetleneceğini söyledi.

İlerleyen saatlerde başlayan müzik eşliğinde,iyi ki gelmişim,iyi ki bu güzel geceyi yaşamışım dedim.Geceye emeği geçen herkese Diğdem Oğuz’un şahsında gülen yüzleri ve sıcacık sohbetleri için çok ama çok teşekkür ederim.OktoberfestOktoberfest

İyi Yemek ve İyi Bira

Oktoberfest’te buluştu 

Almanya’nın en büyük ve en renkli karnavalı Oktoberfest, iyiyemek.com ve

Efes Pilsen işbirliğiyle İstanbul’a taşındı. Özel olarak hazırlanan iyi yemeklerin ve iyi biraların buluştuğu Oktoberfest’te, dekorundan oyunlarına, kesintisiz müziğinden Pretzel dükkanına kadar tam bir festival havası yaşandı. 

Ülkemizde yaşayan 2 ünlü Alman; “Öyle Bir Geçer Zaman ki”

dizisindeki Caroline rolüyle tanınan Wilma Elles ve

usta Şef Maximillian Thomae de İstanbul’u Oktoberfest’le

buluşturan etkinlikte memleket özlemlerini giderdi. 

Gastronomi tutkunlarının buluşma adresiiyiyemek.com” ve uluslararası 11 kalite ve lezzet madalyası ile Türk birasının dünyaki temsilcisi Efes Pilsen” işbirliğiyle, İstanbul Oktoberfest’le buluştu. 13 Ekim Cumartesi günü Swissotel The Bosphorus’un bahçesinde gerçekleştirilen Oktoberfest İyi Yemek İyi Bira etkinliği katılımcılara tam bir festival havası yaşattı. 

Oktoberfest’i yerinde yaşama fırsatı bulamayanlar, iyiyemek.com ve Efes Pilsen’in düzenlediği “Oktoberfest İyi Yemek İyi Bira Festivali” sayesinde meraklarını afiyetle giderdi. Etkinlik boyunca Oktoberfest Bandosu eşliğinde keyifli aktivitelere katılan davetliler, geceye Multitap’ın müziği eşliğinde devam etti. 

Oktoberfest’te Memeleket Özlemi Giderdiler

Ünlü Alman oyuncu Wilma Elles de Alman bira bayramını Oktoberfest’i İyi Yemek İyi Bira Festivali sayesinde İstanbul’da kutladı. İstanbul’daki Oktoberfest’le memleket hasretini gideren bir başka ünlü de Usta Şef Maximillian Thomae’ydi. 

Festival alanına kurulan çadırda, barbeküde pişen özel reçete sosislerden, Almanya denince akla ilk gelen lezzetler “sauerkraut”  ve rotkraut”a, Dilek Ağacı’ndan koparılan tuzlu pretzel ve simitlerden “schmalzkuchen” ve apfelstrudela zengin bir menü  yer aldı. Efes ailesinin zengin portföyündeki biralarının tüketildiği festivalde alanda eğlenceli dakikalar birbirini kovaladı. Saat 24.00’e kadar devam eden festival boyunca, katılımcılar, her daim keyifli müzik eşliğinde Oktoberfest coşkusunu yaşadı. 

Swissotel’in şeflerinin iyiyemek.com işbirliği ile hazırladığı özel lezzetlerin yer aldığı Oktoberfest’e yoğun bir katılım oldu. Festival kapsamında Gurme Yazar Oğul Türkkan ile özel bira sohbetine de ilgi ve katılım bir hayli yüksekti.

Etiketler: , , , , , , , ,

PAYLAŞ & TAKİP ET

Pin It

Abone Ol

Yandaki kutucuğa mail adresini gir, Abone ol butonuna bas, tarifler mail adresine gelsin

Mail abonelik hizmeti
FeedBurner aracılığıyla
verilmektedir.

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir