Fairy Lokma Şenliği

Fairy Lokma Şenliği                 

     Nefis bir gündü.Arkadaşlarımı görmek her zaman zaten beni çok mutlu eder,bu sefer fazlası vardı.Hayatınızda bu kadar çok lokmayı bir arada gördünüz mü?Üstelik başında Berna Laçin ve Gülhan Kara ile.          

 

 

 

 “Fairy Lokma Şenliği”nde Berna Laçin 3,5 Ton Lokma Dağıtırken, Fairy Dev Tavanın Yağını Tek Başına Temizledi 

 

Ramazan boyunca Türkiye’yi dolaşan “Fairy Lokma Şenliği” toplam 8 şehirde 175 bin kişiye 3,5 ton lokma dağıttı. Turun son durağı İstanbul’da, markanın reklam yüzü Berna Laçin’in öncülüğünde, Fairy 2,2 metre çapında dev tavanın yağını temizleyerek iftar sofralarının zorlu yağlarını tek başına çıkarabileceğini kanıtladı. 

 

Ramazan’da sofralar şenlenir, en zorlu bulaşıklar Fairy ile temizlenir” sloganı ile düzenlenen “Fairy Lokma Şenliği”, Bursa, İzmir, Denizli, Konya, Ankara, Gaziantep, Trabzon ve İstanbul’u gezerek yaklaşık 3,5 ton lokma dağıttı. Fairy Lokma Şenliği boyunca toplam 8 şehirde 175 bin kişiye ulaştı. Ortalama 4 kişiden oluşan bir ailenin her akşam lokma yemesi durumunda 12 senede tüketebileceği 3,5 ton lokma, “Fairy Lokma Şenliği”nde halka bedava dağıtıldı. Etkinliğin son durağı 16 Ağustos Perşembe günü İstinye Eski Tersane Alanı’nda markanın reklam yüzü Berna Laçin’in de katılımıyla gerçekleştirilirken, Fairy 3,5 ton lokmanın pişirildiği dev tavanın yağını tek başına çıkararak iftar sofralarının zorlu bulaşıklarını temizleyebileceğini katılımcılar önünde test etti ve sonuç tüketicilerden tam not aldı. 

 

Etkinlik Berna Laçin öncülüğünde dev tavada pişen lokmaların dağıtılmasıyla başladı.. Lokma ustasının dakikada 60 adet  pişirdiği lokmaların yapımı izleyen katılımcılar, yemek yazarı ve deneyimli aşçı Gülhan Kara’dan lokma pişirirken dikkat edilmesi gereken püf noktaları öğrendiler. 

 

Kurufasulye, Hamsi Tava ve Kavurma’dan sonra Fairy’den Lokma Şenliği 

 

Fairy’nin reklam yüzü Berna Laçin, şenlikte katılımcılara eşlik ederek lokma ustasının yaptığı leziz lokmaları tattı. Ailesi için iftarda güzel sofralar hazırlamaktan büyük keyif aldığını söyleyen Berna Laçin “Bir İzmirli olarak lokmanın yeri benim için ayrıdır. Hatta benim sakız ekleyerek hazırladığım sakızlı lokma tatlım ev halkı tarafından çok sevilir. Sık sık evde de pişirdiğim için lokmanın şerbet ile karışan yağının en zor çıkan yağlardan biri olduğunu biliyorum. Geçtiğimiz yıllarda düzenlenen Kuru Fasulye, Hamsi Tava ve Kavurma Şenliklerinde katılımcılarla birlikte binlerce tabağın ve tavaların yağını yıkayan Fairy mucizesine tanıklık etmiştik. Bugün de “Fairy Lokma Şenliği” için biraraya geldik ve Fairy, 3 ton lokmanın pişirildiği 2.2 metre çapındaki dev tavanın yağını tek başına çıkarırken, iftar sofralarının zorlu bulaşıklarını hem elde yıkama hem de makinede Fairy’e emanet edebileceklerini katılımcılara gösterdi.”dedi. Fairy Lokma Şenliği kapsamında dağıtılan 3,5 ton lokmanın yapımında 1415 kg şeker, 900 kilo su, 500 kg buğday unu, 315 kg ayçiçek yağı, 7,85 kg yaş maya kullanıldı. 

 

 Bunu mutlaka deneyin ama resimde ki kadar yapmaya gerek yok aman ha.

 

Sakızlı Lokma İçin Gerekli Malzemeler:

 

2 su bardağı un

 

10 gr yaş maya

 

Yarım su bardağı ılık su

 

1 su bardağı su

 

2 parça damla sakızı

 

1 tatlı kaşığı tozşeker

 

1 çay kaşığı tuz

 

Kızartma için bol miktarda sıvıyağ

 

Şurup için:

 

2 su bardağı su

 

2.5 su bardağı tozşeker

 

1 tatlı kaşığı limon suyu 

 

Hazırlanışı:

 

v Şurubu hazırlamak için; su ve şekeri bir tencereye alıp şeker eriyene ve hafifçe ağdalaşana kadar kaynatın. Limon suyunu ekleyip 1 taşım daha kaynatıp ocağı kapatın ve soğumaya bırakın.

 

v Hamur için; mayayı, 1 tatlı kaşığı şeker ve yarım bardak ılık su ile ezin. Unu bir kaba eleyin. Bir tutam tuz ekleyip harmanlayın ve ortasını havuz gibi açın. Damla sakızını havanda döverek toz haline getirin. Eritilmiş mayayı unun ortasına dökün. Azar azar 1 bardak suyu ekleyerek karıştırın. Damla sakızını ilave edin. Cıvık kıvamlı bir hamur haline gelince üzerini örtüp ılık ortamda kabarıncaya kadar yaklaşık 35-40 dakika bekletin.

 

v Derince bir lokma tavasında sıvıyağı kızdırın. Hamurdan 1 avuç dolusu alıp avucunuzu kapalı tutarak baş ve işaret parmakları arasından hamuru lokmalar halinde sıkın. Yağlı bir kaşık yardımıyla hamuru alıp kızgın yağa atın. Lokmalar kızarınca delikli kepçe ile alıp soğuk şuruba alın. Lokmaları servis tabağına alıp servis yapın. 

 

Fairy Hakkında

 

P&G (Procter & Gamble) markası olan bulaşık deterjanı ürünü Fairy, 1898 yılında İngiltere’de tescilli bir sabun markası olarak ortaya çıktı. Marka, Fairy ismini, ilk kez bir müzik kutusunun üzerinde görülen peri figüründen esinlenerek kullanmaya karar verdi ve bu, markanın ilk görseli oldu. Marka sabundan oluşan ürün gamına, inovasyonlarla geliştirdiği diğer birçok temizlik ürününü katarak, bulunduğu pazarlarda en çok tercih edilen marka ve adeta ikonik bir sembol haline geldi. Fairy markası Türkiye’nin de içinde bulunduğu CEEMEA (Orta ve Doğu Avrupa, Ortadoğu ve Afrika) bölgesinde bilinirliği çok yüksek ve güçlü bir marka. 2010 Nisan’da Türkiye pazarına giren Fairy’nin hem elde yıkama hem de otomatik makine deterjanı mevcut.

Etiketler: , , , ,

PAYLAŞ & TAKİP ET

Pin It

Abone Ol

Yandaki kutucuğa mail adresini gir, Abone ol butonuna bas, tarifler mail adresine gelsin

Mail abonelik hizmeti
FeedBurner aracılığıyla
verilmektedir.

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir