Un Kurabiyesi

Daha önce de dediğim gibi bizim evde sağolsun ev halkı çok iştahlı (maşaallah) Yapılan yemekler ertesi güne pek kalmaz.O nedenle akşamları vaktimin büyük bir kısmını mutfakta geçiririm.Bu konudaki tek şikayetim bloguma koyacağım resimleri gündüz çekemiyor olmam.Fotoğraf çekip yaptığınızı resmetmek,sunmak ayrı bir sanat bunu da söylemeden geçemeyeceğim.
Neyse geçen gün evin yaşça en küçük erkeği,bebem benden un kurabiyesi istedi .Akşam yemek bloglarında şöyle bir dolaştım,tarifleri inceledim (bu da acayip hoşuma gidiyor zaman nasıl geçiyor anlamıyorum ama sabah işe gitmek için kalkarken kendime biraz kızıyorum)
Portakal Ağacından Sevgili Hatice’nin tarifinde karar kıldım.Çok da güzel oldu,ağızda dağılan nefis bir un kurabiyesiydi.Yapılan gün de bitti.Denemenizi tavsiye ederim.
 

Malzemeler

  • 1 paket margarin (oda sıcaklığında)
  • 1 kahve fincanı sıvıyağ
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri (ben 4 kaşık koydum)
  • 4 yemek kaşığı buğday nişastası
  • Alabildiği kadar un (4.5 - 5 bardak kadar diyor ama ben 4 bardak koydum tam karardı)
  • Üzeri için pudra şekeri
  • Zorluk: kolay

Yapılışı

Margarin, sıvıyağ ve pudra şekerini iyice karıştırın.Krema şeklini alınca nişasta ve unu ekleyin iyice yoğurun.Bu hamura uzunlamasına bir rulo şekli verip verev keserek de yapabilirsiniz ben yuvarlayarak yaptım. Bezeleri tepsiye koyunca küçük bir bıçakla üzerlerine çizik attım.Pişince o çizikler açılıyor hoş bir görüntüsü oluyor. Bu arada önceden ısıtılmış fırında 150 derecede pişirdim.Beyaz olarak pişirilmesi gerekiyor.Soğuduktan sonra üzerlerine pudra şekeri serptim.

Afiyet olsun...

Etiketler: , , , , ,

PAYLAŞ & TAKİP ET

Pin It

Abone Ol

Yandaki kutucuğa mail adresini gir, Abone ol butonuna bas, tarifler mail adresine gelsin

Mail abonelik hizmeti
FeedBurner aracılığıyla
verilmektedir.

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir